Türkiye Kamu-Sen ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Deviren ve Türk Kamu Sen başkan yardımcıları, 20 Aralık Perşembe günü, saat. 13.00’da Yalova Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler.

   Türk Eğitim-Sen Başkan Yardımcıları Saffet Çam Ortaokulu Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Altuntaş, Kılıç Ortaokulu Müdür Yardımcısı Osman Arıcan, Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Fırat Sarıkaya, Serdar Uğur, Bilal Şahinoğlu ziyarete geldi.

Polat, “Seçildiğimiz koltukların hakkını vermemiz gerekiyor”

  YGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Yalova’da sendikalar, odalar var. Yalova için hepimiz güzel şeyler yapmak düşüncesi içerisindeyiz. Elimizi taşın altına koymalıyız. Seçildiğimiz koltukların hakkını vermemiz gerekiyor. O koltuklarda boşa zaman harcamamamız gerekiyor. Çok çalışmamız lazım. Sizleri tebrik ediyorum. Basın açıklamalarınızla Yalova gündemini, ülke gündemini ilgilendiren konularda duyarlılığınızı gösteriyorsunuz. YGC Yönetimini ziyaret etmeniz de çok büyük bir duyarlılık” dedi.

Deviren, “Biz hiç kimseden korkmadan, şeffaf, adaletli, liyakatli olmaya çalışıyoruz”

   Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren; “Bizler de sesimiz kulağımız olduğunuz için teşekkür ederiz. Tarafsız, adil, herkese eşit olarak sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ederiz. Yalova’da yaşıyoruz. Yalova bizim kentimiz. Vatandaşımız her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Bizler doğru olan her şeyin yanında oluyoruz. Bizler, Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak önce ülkemiz doğrultusunda hareket ediyoruz. Yalova adına, ülke adına olması gereken her şeyde biz varız. Hep doğru işlere imza atmaya çalışıyoruz. Yalovalılar her şeyin en iyisini hak ediyor. Üniversitesinden, eğitim camiasından, kamu çalışanlarından olsun gerçekten yapılması gerekenleri yaptığımıza inanıyoruz. Genel merkezimiz güzel çalışıyor. Bazı konularda da bizleri çalıştırıyor.

   Biz hiç kimseden korkmadan, şeffaf, adaletli, liyakatli olmaya çalışıyoruz. Yalova basınından da çok övgüyle bahsediyoruz. Bizim de eksiklerimiz olabilir, bazen doğru yaptığımıza inandığımız; ama eleştirildiğimiz noktalar da oluyor, ama Yalova’da sendika deyince eğitim camiasından ve bütün kurumlar da dahil ilk akla gelen Kamu-Sen olması bizi mutlu ediyor.

   Tabii Yalova’da bizim yönetimdeki arkadaşlarımız, kurumlarında gerçekten temsil kabiliyeti olan kişiler. Şaibesi olmayan, yaptıkları işi en iyi yapan kişiler. Yıllardır çizgimizden hiç taviz vermeden bu günlere geldik. Yanlış bir şeyi bize hiçbir zaman yaptıramadılar. Yeri geldi Vali’nin önünde, yeri geldi adliyenin önünde, yeri geldi Armutlu ilçemizde basın açıklaması yaptık.

  İnandığımız değerler doğrultusunda başarılı ya da başarısız olduk; ama mücadelemizi veriyoruz. Mücadele varsa umut da vardır. Gönül isterdi ki bu ziyaretimizi daha önce yapsaydık ama siyaset içinde, Yalova’da biliyorsunuz ve Türkiye genelinde yerel seçimler var. Bazı şeylerde, bu seçimler hızlandığı zaman, başa baş giden seçimler olduğu zaman yoğunluk oluyor. Siyaset hızlanmadan gelelim dedik. Allah çalışmalarınızda başarılar versin, yardımcınız olsun. Yalova’da bazen bakıyoruz güzel şeyler oluyor. Biz eleştiri mahiyetinde değil, doğruya doğru diyebiliyoruz” dedi.

Polat, “Bu dik duruş önemli”

   YGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat; “Gerçekten bu dik duruş önemli. Bizim toplum olarak ilgisizliğimiz, bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın tarzı düşünce yapımız çok yanlış. Görevimiz duyurmaksa, yazmaksa, olan şeyleri yazmalıyız. Sendikacıysan görevini yerine getireceksin. Sivil Toplum Kuruluşları önem arz ediyor. Birey olarak halk da bir şey yapamıyor. Hepimizin doğruya doğru, yanlışa yanlış dememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

  Yalova Gazeteciler Cemiyeti hakkında da bilgilendirmede bulunan Polat; “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, 2014 yılında kurulduktan sonra şu an itibariyle Türkiye’nin en güçlü meslek kuruluşu durumundadır. En güçlü olmasının nedeni ise, Anadolu’da yayın yapan 1200 civarında vasıflı gazetenin yaklaşık bin oyu ile 3 TGK (Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu) çatısı altında olan arkadaşımızı BİK’in 36 kişilik Komisyonuna seçilmesini sağlamasıdır. BİK’de bu 3 arkadaşımızın yaptığı mücadelenin sonucunda; son 3 senedir, Anadolu’daki tüm il cemiyetlerine, yardımın yapılmasını sağladılar’ dedi.

Deviren, “Eğitim Bir-Sen’in seçimleri, Yalova’da eğitim camiasını gerginleştirdi”

   Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren; “Bizim de 2011-2012 den itibaren profesyonel sendikacılığımız var. Yalova’da diğer sendikalarda böyle bir durum yok. Hem kurumlarında işlerini yapıyorlar, hem de sendikacılıklarını yapıyorlar. Bizde Türk Eğitim-Sen’de özellikle, 81 ilde sendika başkanları profesyonel olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ben öğretmenim; ama uzun süredir mesleğimi yapmıyorum. Benim özlük haklarımı, her şeyimi sendika genel merkezi karşılıyor. Yönetimde de haftada bir gün sendika izni kullanıyorlar. Gücümüz de oradan geliyor. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in, Türkiye genelinde başkanlığı profesyonel olarak yerine getirmesi önemli. Biz doğruları söyleyen ve amirinin emirleri altında ezilmeyen insanlarız.    

   Eğitim Bir-Sen’in seçimleri, Yalova’da eğitim camiasını gerginleştirdi. Hafta içinde seçim yapmaları, öğretmenleri ders işlerlerken, delege seçimleri için alıp götürmeleri pek hoş şeyler değildi. Bizde de seçimler oluyor; ama biz de seçimler gayet şeffaf işliyor. İlk defa bu sene okulları gezdiler, seçimleri olduğu için. Biz sürekli geziyoruz. Her dönem 2’şer kez, sorunlu okullarda bu sayı artıyor. Bizim sorunları çözebileceğimize inanç var. Biz, bunu Türk Eğitim Sen’e ulaştıralım, onlar çözer demeleri, bu inancı taşımaları çok önemli” dedi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter