Deviren,” Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; çalışan tüm personel adına maaş ödeme protokolü ve promosyon antlaşması için bir komisyon kurmuş, oluşturulan komisyon 15.10.2010 tarihinde Karamürsel Vakıflar Bankasıyla 5 yıllığına maaş ödeme protokolü yapmış, yapılan protokol gereği maaş alan personele beş yıl karşılığı yaklaşık 1200 TL promosyon ödenmiştir.

Söz konusu protokolün 4. Maddesinde; bu protokolün yürürlük süresi içinde kuruluş bünyesine katılacak yeni personel de bu protokol kapsamında sunulacak hizmetten yararlanacaktır. Ancak diye banka bundan sonra ilçeye gelecek personelin maaş promosyonunu kendinden sorumluluğu tamamen kuruma atmış ve bu protokolü komisyon imzalamıştır.

Bu tarihten itibaren ilçeye başlayan tüm Milli Eğitim personeli bu maaş protokol promosyonundan faydalanamamıştır. Dilekçe verip hakkını arayan personele alamayacakları söylenmiş ve alamamışlardır.

Promosyondan faydalanmak yasal hakkı olduğu için mahkemeye gidip, mahkemeyi kazanan personele dahi ödeme yapılmamıştır.

İlçede yapılan bu antlaşmadan sonra üç adet okul kurulmuş ve bu okullar da yapılan antlaşmadan faydalanamamıştır ve maaş hesabı açmak için Yalova’dan Karamürsel’ e gitmek zorunda kalmışlardır.” dedi.

 Deviren sözlerine şöyle devam etti,” Şimdi soruyoruz;

- Bu banka neden Yalova bankalarından biri değil de İzmit bankalarından biri?

-Mahkeme kararı neden uygulanmamaktadır?

-Yeni kurulan okullar yapılan antlaşmada olmadıkları halde neden dâhil edilmiş? Kendi personeliyle kurum müdürü komisyon kurup Yalova da ki her hangi bir bankayla teklif vererek neden anlaşma yapamamıştır?

-O tarihten itibaren başlayan personel neden promosyondan faydalanamıyor?

-Antlaşmayı yapan komisyon neden 5yıl protokol yapmıştır?

-Yapılan protokol de kaç kişilik personel vardı? Yeni gelen personel neden promosyon almadığı halde bu antlaşmaya zorunlu olarak dahil edilmiştir?

-Yalova il merkezde ve bazı ilçelerde bu sorun çözüldüğü halde neden özellikle Altınova’da çözülememiştir.

-Bizim bilmediğimiz Yalova ili ve ilçelerinde başka bu sorununu çözemeyen personel var mıdır?

-Gelen personele promosyon hakkında, neden veremeyeceklerini açıklamayan kurum müdürü, giden personelden promosyon iadesi istemiştir. Yaptığımız uyarılar sonucu neden geri iade etmişlerdir?”

Deviren,”Bu konunun, ilçeye gelen tüm personel tarafından dile getirildiği, kafalarında soru işaretleri olduğu sendikamıza üye olan olmayan tüm personelin acil çözüm beklediği ve Yalova bankalarıyla antlaşma istediklerini bize ilettiler.

Bizde buradan yetkililere sesleniyoruz, konunun incelenerek çözüme ulaştırılmasını, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan tüm personelin bu sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyoruz.”dedi.

Deviren konunun takipçisi olacağını, tüm eğitim çalışanlarının yasal hakkı olan promosyonu alana kadar bütün hukuki haklarını kullanacaklarını belirtti.