Dünyadaki gelişmiş ülkelerin kullandığı dijital radyoloji(CR) sistemi Yalova ve Çınarcık Devlet Hastanelerinde hayata geçiyor.

Konu hakkında bilgi veren AK Parti Milletvekili Temel Coşkun “Sağlıktaki gelişmeleri yakından izleyen Yalova kamu hastaneleri birliği yönetimimiz,Yalova ve Çınarcık hastanelerine kurduğuCR sistemiyle vatandaşlarımıza artık röntgen filmininCD’ye aktarılıp verilmesini sağlıyor. Bu sistemle tekrar röntgen çekimleri hem azalacak hem de hastalarımızçok daha az radyasyona maruz kalacak” dedi. Laboratuvar sonuçlarının Yalova Devlet Hastanesi internet sitesinden verilebildiğini hatırlatan Coşkun, “Vatandaşımızın ayağına gitmeye devam ediyoruz. Şimdi yine hastanelerimizin internet sitelerinden ve hatta şahsi e-maillerinden de röntgen filmlerini görmelerini sağlayabileceğiz. Bu sayede devlet hastanelerimizde dijital devrim sağlamış oluyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın talebi olan Kardiyolog uzman Doktor göreve başladı, hayırlı uğurlu olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

Yalova ve Çınarcık’ta uygulanan yeni sistem hastane hekimlerinin, hastalarına ait radyoloji görüntülerini bilgisayar üzerinden izleyebilmelerine de olanak sağlıyor. Görüntülerinkolayca arşivlenebildiği ve sağlık kurumları arasında hızlı bir biçimde transfer edilebildiği CR sistemi, acil müdahale ve konsültasyonlarda süre kayıplarının da önüne geçilmesini sağlayacak. Nöbetçi hekimlerin hastalara ait görüntüleri evlerinden veya internet erişimi bulunan herhangi bir yerden sisteme bağlanarak izleyebilmeleri de mümkün olacak.