Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Sekreter Dr. Ahmet Altıner, “Yalova’daki Devlet Hastanelerimiz için yeni hizmet açılımlarına devam ediyoruz. Hatırlanacağı gibi yaklaşık bir ay önce tüm röntgen filmlerini dijital ortamda hastalarımızın hizmetine sunmuştuk. Aynı şekilde vatandaşlarımız internet ortamından laboratuvar sonuçlarını da görebiliyordu. Şimdi de Yalova Devlet Hastanemiz için hızlı bir şekilde yeni tıbbi cihazlar almaya devam ediyoruz. Bunlardan birini, plazma kinetik teknolojiyi hizmete soktuk. Özellikle yaşlı erkek hastalarımız için çok önemli bir cihaz. Prostat ameliyatlarında yan etkileri en aza indirerek, ameliyat sonrasında hastalarımızın ortaya çıkan şikayetlerinin hemen tamamını ortadan kaldıran güzel bir sistem. Yalova halkımız için hayırlı olsun, Allah tüm hastalarımıza şifa versin”dedi.

      200 yataklı hastanenin tüm hasta odalarındaki refakatçi koltuklarının, perdelerin ve çarşafların da yenilendiği müjdesini veren Dr. Altıner, “Çok yakında inşallah yine büyük bir değişiklik daha yapacağız. Tüm hasta yataklarımızı yenilemek üzere sipariş verdik. Son teknoloji, dört motorlu konforlu hem yetişkin hem çocuk hastalarımızın yatakları peyder pey üç ay içerisinde yenilenmiş olacak. Ek hizmet binamızı da inşallah önümüzdeki senelerde hizmete sokmuş olacağız. Bu çalışmalarda bizlere destek veren milletvekilimiz Sayın Temel Coşkun’a da teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

    Plazma Kinetik Teknolojinin Faydaları

     Dr. Altıner, ‘İyi huylu prostat büyümeleri için altın standart tedavi yöntemi TUR diye adlandırılan kapalı yöntem prostat cerrahisidir.

Şimdiye kadar uygulanan TUR sistemlerinde istenilmeyen bazı yan etkiler ortaya çıkmaktaydı ancak yeni geliştirilen ve Plazma Kinetik Teknolojisi denilen yöntemde oluşan yan etkiler en aza inmektedir. En önemli avantajı hastadan elektrik akımının geçmemesi, dolayısıyla kalp pili olan hastalarda dahi kullanılabilmesidir.

Plazma Kinetik Teknolojisi ile yapılan prostat ameliyatlarında sinirler olumsuz yönde etkilenmediği için ameliyattan sonra hastada cinsel güç minimum etkilenmektedir. Bu yöntemde vücuda yıkama sıvısından elektrolit geçmediği için TUR sendromu denilen tablo ortaya çıkmamaktadır. Böylelikle hastanın bilincinde herhangi bir bozukluk olmamaktadır.

Plazma Kinetik Teknolojisi ile yapılan ameliyatlar sonrası hastalarda gelişen idrar kaçırma problemi en aza inmektedir. Üretra darlıkları tedavi edilebilmektedir’dedi.