Birçok defa, Yalova Ziraat Bankası Mimar Sinan Caddesi’nde ki Şube’den SSK taksiti ödemek isteyen bir vatandaş, saatlerce güneş altında bekledikten sonra, vezneye yatırmak istediği SSK taksitini ‘Almıyoruz, gidin bankamatikten yatırın’ sözleriyle adeta deliye dönerken, bir başka benzer hadisi ise geçtiğimiz gün, Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde yaşandı.

İktisadi İşletme yetkilisi olduğu bir şirketin yetkilisi, yaklaşık yarım saat banka kuyruğunda bekledikten sonra, Çiftlikköy Ziraat Bankası veznesine yatırmak istediği, ‘Gelir Vergisi ile Gerçek Usulde Katma Değer Vergisi’ ödemelerini, bankamatiğe yönlendiren veznedara, vatandaşın büyük tepkisi büyük oldu.

‘Devletin bankasına, devletin vergisini, yaklaşık yarım saat kapıda bekledikten sonra vezneye yatıramıyor olmak, bu ülkeyi yönetenlerin çok büyük ayıbıdır’’ diyen vatandaş, ‘’Devletin Bankasına, devletin parasını yatıramamak büyük bir skandaldır.’’ Şeklinde tepkisini dile getirdi.

Yalova Defterdar Vekili Mustafa Karadeniz’e konu hakkında bilgilendirmede bulunan vatandaşın mağdur edildiğini söyleyen Karadeniz, ‘’Tüm Devlet Bankaları ve hatta bazı özel bankalar, vergi dairelerine ait ödemleri almada sorumludurlar. Bu uygulama keyfi bir uygulamadır.’’ Şeklinde bilgilendirmede bulunurken, gerekenin yapılacağını söylerken,  vatandaşlar ise en kısa süre içinde bu keyfi uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini gazetemize yaptıkları şikayet ile dile getirdiler.

Haber: Ayhan Polat