Yalova’da akşam saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde dilenen adama ekipler müdahale etti. İzmit’ten geldiği tespit edilen Ş. B. hakkında 5393 sayılı belediye kanunun 33.maddesi gereğince idari para cezası kesilerek, dilendiği paralara da el konuldu.

Türk parası ile başlayan serüven Euro ile devam etmiş

Edinilen bilgiye göre Ş. B’nin üzerinden çıkan paralar asgari ücreti geçti. Uyanık dilenci, cebindeki Türk Lirasının fazlalığından dolayı dikkat çekmemesi için parasının büyük bir çoğunluğunu Euro yaptırdığı yakalanan paradan anlaşıldı. Belediye ekipleri gördükleri karşısında adeta şok oldu.

İzmitli dilenci Yalovalı dilencileri solladı

Ekipler tarafından yakalanan dilenci, İskele Zabıta Ofisine getirilirken konuyu gören vatandaşlar; “Cumhuriyet Caddesi’nde gördüğümüz olayı merak ettik. Biz de ekiplerle birlikte İskelede bulunan Zabıta noktasına giderek, merakımızı giderdik. Adam İzmit’ten gelerek bizlerin bir ay alın teri dökerek paradan fazlasını bir günde belki de yarım günde kazanıyor. Vatandaşlar olarak bu tarz insanlara itibar etmemeli, bu gibi durumları gördüğünüzde resmi kurumlara ivedilikle bilgi vermeliyiz. Bunu bir kez daha çok iyi anladık” dedi.