Çalışkan, “Sendikamız ve bütün üyelerimiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz”

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile makamında görüşme gerçekleştiren DİSK Heyeti, ardından Abdullah Baştürk Parkı’na geçti. Burada bir konuşma yapan DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Genel Başkanımız Abdullah Baştürk’ün adının burada olması bizim için çok önemli. İsim değişikliğinin meclis gündemine alınacağı bilgisi üzerine buraya geldik. Fakat sayın Belediye Başkan Vekili ile görüşmemizde kendileri bu talebi reddeceklerini, parkın adının ‘Abdullah Baştürk Parkı’ olarak kalmaya devam edeceklerini ifade ettiler. Sendikamız ve bütün üyelerimiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Çerkezoğlu, “Abdullah Baştürk adının sonsuza kadar yaşayacağına inanıyoruz”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, “Kuruluşundan bu yana DİSK’i var edip bize emanet edenlerin adlarının yaşatılması bizler için önemli bir görev, önemli bir sorumluluk ve hepsinden önemlisi çok büyük bir onurdur. Bugün burada Genel Başkanımız Abdullah Baştürk’ün 30 yıl önce vefatının ardından adının verildiği parktayız. Yalovalı bir sendika lideri olarak Abdullah Baştürk’ün adının çocuklarımızın geleceğinde sonsuza kadar yaşayacağına inanıyoruz” dedi.

Tutuk, “Abdullah Baştürk bizim de milletvekilimiz, bizim de başkanımızdır”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun ardından söz alan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise, “Meclis gündemine isim değişikliği yönünde bir talep geldi, meclisimizin bu teklifi oy birliği ile reddedeceğine inanıyorum. Teklifi reddedeceğimi kendim şimdiden beyan ediyorum, Abdullah Baştürk bizim de milletvekilimiz, bizim de başkanımızdır. Adını da inşallah yüz yıllarca yaşatacağız” İfadelerini kullandı.

Heyet, konuşmaların ardından Park’taki Abdullah Baştürk anıtını ziyaret etti.

Başkan Vekili Tutuk, Başkan Çerkezoğlu geçtiğimiz günlerde yenilenen Abdullah Baştürk Parkı’nı gezdiler. Program sonunda Abdullah Baştürk heykelinin önünde toplu fotoğraf çekildi.