Yalova Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak ve  Yalova Doğa Koleji Yönetimi, 24 Temmuz Sansürün kaldırılışı ve Basın Bayramı nedeniyle Yalova Basınıyla kahvaltıda bir araya geldi.

 

Yalova Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak, Türkiye’nin son dönemde geçirdiği süreçte  medyanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek Yalova Basınının 24 Temmuz Sansürün kaldırılışı ve Basın Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını belirtti.

 

Çolak,”  ‘‘Doğa Okulları olarak demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne olan inancımız ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutan yaklaşımımız, kurumsal kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Ülkemizin geleceği çağdaş, demokratik ve değerlerine bağlı nesillere emanettir.’’

 

 

“Türkiye’nin lider eğitim kurumları arasındaki yerini alan ve başarısını sürdüren Yalova Doğa Okulları, benimsediği modern eğitim anlayışını 2014-2015 eğitim öğretim yılından beri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor.

 

Yalova Doğa Okulları kurulduğu günden bu yana eğitimde yenilikçi yaklaşımlarla hareket eden ve sadece eğitim modelleri ile değil okullarının ortamı ile de fark yaratıyor. Eğitim anlayışının temelinde ‘Merak eden çocuk öğrenir’ fikri yatan Doğa Okulları, sunduğu “Doğa Konseptli Eğitim Modeli” ile yeniliğe açık ve öğrenmeyi seven öğrenciler yetiştiriyor. Bu yenilikçi anlayışı son teknoloji ile birleştiren Yalova Doğa Okullarında öğrencilerine mutlu ve keyifli bir ortamda eğitim şansı veriyor. Anaokulunda ‘Doğa’ konseptli eğitim modeliyle, ortaokulda ‘SOES’ eğitim modeli ve lisede ‘T-MBA’ modeli ile bir fark yaratıyor.

 

Yalova Doğa Okulları; fiber internet kullanımı, android alt yapısı, sınıf önü info ekranları ve Vestel akıllı tahtaları ile donatılmış derslikleri ile öğrencilerine interaktif eğitim imkânı sağlıyor.

10 bin metrekare kapalı alanı içerisindeki Yalova Doğa Okulları, öğrencilere geniş bir alanda kampüs havasında eğitim olanağı sağlıyor. Kampüs içerisinde 1200 öğrenci kapasitesi sağlayan 58 derslik ayrıca yüzme havuzu, kapalı spor salonu, 3D sınıfı, buz pateni sahası, bale-drama salonu, tartan zemin tenis kortu, lego-robotik dersliği, satranç dersliği, konferans salonu, sanat sokağı içinde barındırdığı resim derslikleri ve görsel sanatlar atölyeleri, piyano/ enstrüman derslikleri, laboratuarlar(fizik, kimya, biyoloji), matematik dersliği, okul bahçesinde öğrencileri ‘Doğa Konseptli Eğitim’ vizyonuyla buluşturacak ekoloji derslikleri ve anaokulu/ilkokul öğrencilerinin kullanabileceği oyun parkı yer alıyor.

 

Kayıtlarının %98 ini yenileyen Yalova Doğa Okulları velilerinin de desteği ile kayıtlarını başarı ile devam ettirmektedir. Yalova halkı, Doğa Okullarına olan güvenini kuruluş aşamasında olduğu gibi bugün de göstererek Yalova da bulunan eğitim kurumları arasında ki liderliğini sürdürmesini sağlamıştır.

 

            Bu mutlu ve keyifli ortamda eğitim gören öğrenciler Teog kampı uygulamalarıyla fark yaratmaya devam ediyor.2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde 8. sınıf öğrencileri, 120 soruda 119 doğru yapan 2 öğrenci, 117 doğru yapan 2 öğrenci ve 110-115 aralığında doğru yapan 8 öğrenci ile Yalova Doğa Okulları akademik başarıda zirveye ulaşmıştır.

 

Yalova Doğa Okulu Öğrencileri bu akademik başarılarının yanı sıra;

  • Ali Kuşçu Matematik Yarışması 1.liği
  • Yalova Basketbol Yıldız Erkekler Yalova İl 1.liği
  • Yalova Tenis Yıldız Erkekler Yalova İl 1.liği
  • Yalova Tenis Kızlar Yalova İl 2.liği
  • Lise Kız Oryantrink İl 1.liği
  • 29 Ekim Cumhuriyet Konulu İlkokullar Arası Resim Yarışması Yalova İl 1.liği
  • Küçük Erkekler Futsal İl 1.liği
  • Destination Imagination Türkiye 2016 Türkiye 3.lüğü
  • İller Arası Karate Müsabakası 1.liği
  • Yalova Okul Sporları Satranç Müsabakası Bayanlar İl 1.liği
  • Yalova Okullar Arası Yüzme 1.liği

Uluslar arası Dağ Bisikleti Kupası Organizasyonu 1.liği ile spor ve sanat dallarında da adından söz ettirmiştir.” dedi.

 

Kahvaltının ardından basın mensuplarına Yalova Doğa Kolejini gezdiren Çolak, son teknoloji ve öğrenci odaklı eğitim anlayışlarının gerçekleştiği sınıfları ve sosyal alanlarda basın mensuplarına bilgiler verdi.