Düzenlenen Konferansa Yalova Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu katıldı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi anma etkinlikleri kapsamında Yalova Belediye Meclis Salonunda ‘Doğal Afetlerden Korunma Eğitimi’ isimli konferans gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Herkes İçin Sağlık Derneği Başkanı Uzm.Dr. Ülkümen Rodoplu, depremden korunma ve ilk yardımın önemini katılımcılara anlattı.

Başkan Salman, "Yalova'da çok katlı bina cinayettir"

Konferans öncesinde konuşmasını gerçekleştiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Deprem gerçeğini ne hikmetse bu ülkede biz insanlara öğretemedik, anlatamadık.  Yalova 17 Ağustos 1999'da 7.14 şiddetinde o büyük depremle çok büyük bir facia yaşadı. 17 Ağustos depremini diğer depremlerden ayıran şöyle bir özelliği vardı. İsmi bilinmezdi deprem bilimcilerin, 17 Ağustos depremi bütün Türkiye'ye bu ülkede yetişmiş deprem bilimcilerin isimlerini tek tek öğretti" dedi.

Depremlerin yanal ve düşey hareketleri olduğunu söyleyen Başkan Salman, 17 Ağustos Depreminde yanal, düşey ve burgu hareketinin yaşandığını belirterek, "Depremin bize en büyük öğretisi şuydu deprem değil binalar öldürüyor" ifadelerini kullandı.

Ahmet Ercan'ın, "Hangi mühendislik imkanı kullanılırsa kullanılsın Yalova gibi çok kötü bir zeminde çok katlı bina cinayettir" sözlerini hatırlatan Başkan Salman, "Ben belediye başkanı olduğum sürece dört katın üstünü Yalova'ya asla ve asla getirmeyeceğim. Ben belediye başkanı olduğum sürece Yalova'da dört kattan fazla binanın yapılmasının önünü açmayacağım" dedi.

Başkan Salman'ın konuşmasının ardından Herkes İçin Sağlık Derneği Başkanı Uzm.Dr. Ülkümen Rodoplu, depremden korunma ve ilk yardımın önemini katılımcılara anlattı. Haber: Sezgin Altınel