Atatürk’ün ‘Yalova Benim Kentimdir’ dediği şehirde "Fasl-ı Arabesk ve baba şarkılar" konserinin CHP’li belediye tarafından düzenlenmesinin kabul edilemeyeceğini iddia eden Doğan, “Atatürk, ‘Musiki hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir. Yalnız musiki­nin nev’i şayan-ı mütalaadır’ der. Oysaki arabesk müziğin özünde umutsuzluk ile başarısızlık belirten temalar, dertli ifadeler, kahır ve üzüntü vardır. Bedenini hırpalayan insanlar vardır. Arap ezgi ve usullerinden esinlenen bir müzik türüdür” diye konuştu.

CHP Çiftlikköy bir dönem öncesi İl Genel Meclis Üyesi Bahar Doğan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:


“Atatürk 1924 yılında bir konserden sonra ‘Halkın musiki zevkinin gelişmesi, batı musikisine alışması, bu musikiden hoşlanması ve çağdaş Türk müziğinin geliştirilmesi için köklü bir musiki eğitimine ihtiyaç vardır’ der. Bu işaret ve Atatürk'ün talimatları üzerine,1924 yılında Musiki Muallim Mektebi kurulur, öğretmenlik yapmak ve Türk müzik yaşamını geliştirmeleri için Avrupa'ya müzik eğitimine öğrenci yollanır.
Riyaset-i Cumhur Musiki Heyeti Senfoni Orkestrası adını alır ve fasıl heyeti lağvedilir.

1926 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı kuruldu. 1927 İstanbul Konservatuvarı halk türküleri derlemeleri üzerine çalışma başlatır. 1932 güzel sanatlar eğitimi vermek ve sevdirmek için Halk Evleri kurulur. 1934 Opera konser ve temsilleri yapılmaya başlanmıştır. Alaturka müzik radyo yayınlarından kaldırılmıştır. 1935 Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü kuruldu. 1936 Ankara Devlet Konservatuvarı ve 1937’de Gazi Terbiye Enstitüsü Müzik Bölümü kuruldu. 1938’de ise Ankara’da Askeri Müzik Okulu öğretime açıldı.”

Doğan ifade ettiği tüm açıklamaları CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a da gönderdiğini belirtti.