Doğancı ilk olarak kendisini tanıttı

Aday olduğumuz için değil, iktidara koştuğumuz için heyecanlıyız diyen Doğancı yaptığı açıklamada kendini tanıttı; ”1986 yılı Yalova doğumluyum. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden, Ziraat Mühendisi olarak 2010 yılında mezun oldum. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Marka İletişimi mezunuyum. Mezun olduğum 2010 yılında vatani görevimi Ankara’da kısa dönem olarak tamamladım. Ailemin 1992 yılında temelini attığı süs bitkileri ve peyzaj sektöründe faaliyet gösteren firmamızda görev almaktayım. Ayrıca sektörümüzü temsilen YTSO Meclis üyesi olarak görevimi sürdürmekteyim. Annem, babam, kardeşim ve eşlerimizle birlikte hayat mücadelemizi sürdürmekteyiz. Onların ticarette bana verdikleri destek, benim siyasete verdiğim vakit ve emeğe büyük katkı sağlamaktadır. Sizlerin huzurunda onlara tekrar teşekkür etmek isterim.”

Doğancı “Bu ülkeye umudu yayacağız”

“Size söz olsun bugün bu salonda taşan heyecan; yarın sokaklara, kahvehanelere, köylere sığmayacak” diyerek sözlerine devam eden Doğan şunları ekledi; ‘’Yaşadığım çevre gereği, siyasete ilgim hep vardı. İlk siyasi görevimi, babamın meclis üyesi olmasından dolayı, sandık görevlisi olarak yaptım. Yine CHP üyeliğim, babam Selami Doğancı önderliğiyle gerçekleşti ve CHP Çiftlikköy Gençlik Kolları’nda görev aldım. 2015 yılında gerçekleşen Çiftlikköy İlçe Kongresi’nde Basın Yayından Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve 2016 yılında gerçekleşen İl Gençlik Kongresi’nde İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerini üstlendim. Aynı tarihlerde parti okulumuzun düzenlediği eğitimlerine katılarak, ilimizin parti okulu eğitmenlerinden birisi oldum. Son kongre döneminde de halkla ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak CHP İl Yönetiminde görev aldım.

Bugün bu salona gelerek bizleri onurlandıran, gururlandıran, heyecanımıza ortak olan tüm partililerimizin, tüm yoldaşlarımızın ve yine bu salona gelerek bizlere verdikleri değeri gösteren, mesleğini icra eden tüm basın mensuplarının yeni yılını kutlar; yeni yılın ülkemize ve tüm insanlığa eşitlik, barış ve huzur getirmesini temenni ederim.”

Doğancı “Biz umuttan besleniyoruz”

“İlimizin tüm ilçelerinde gerek sandık güvenliği, gerek akran eğitimi, gerek üyelerin temel siyasi eğitimi olmak üzere onlarca eğitime katılarak, yüzlerce partilimizle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldum” diyen Doğan şunları ekledi; ‘’İktidara giden bu yol kolay değil. Önümüzde bizi engellemek için set kuranlar olacak, öfkeden, korkudan, çıkardan, ranttan, ihaleden, adam kayırmaktan, adaletsizlikten faydalananlar olacaktır. Böylesi bir Türkiye’de CHP’ne düşen görev ülkesine umut yaymaktır. Hep birlikte el ele verip; tarihine, milli değerlerine bağlı genciyle, kadınıyla umudu örgütlemek için, aydınlık yarınlara merhaba demek için CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na adayım.”

“Yarınlara ışık olmak için bu yola çıktık”

Doğancı; ‘’Ülkemizin çok ciddi problemleri var. Dört bir tarafı kuşatılmış, Ortadoğu süregelen savaşların bir parçası olmuş durumdayız. Ülkemiz ekonomik olarak işgal altında, ‘adalet sadece bir kadın ismi’ olarak hafızalarda kaldı. Tarihi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne dayanan, Kuva-yi Milliye ruhuyla yaşayan, Türk Cumhuriyeti’nin ilerici, aydınlık yüzleri, hak, hukuk ve adalet kavramlarını kendisine slogan değil yol olarak benimsemiş. Sadece kendi özgürlüğünü değil, toplumun özgürleşmesini savunan, eşitlikten yana, kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP’nin emektar üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti ve devrimlerinin örgütü sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Doğancı “Genciz ama tecrübesiz değiliz”

Ekip arkadaşlarımla beraber ‘’gençleştir, geleceğini değiştir’’ söylemiyle yola çıktık diyerek ana temalarını anlatan Doğan; ‘’Sizlerin ve Yalova kamuoyunun bildiği üzere geçtiğimiz aylarda mahalle delege seçimlerimizi kırmızı, beyaz ve sarı olmak üzere üç farklı renkteki listelerle tamamladık. Bizler birbirini yenmek için karşı karşıya gelen ezeli rakipler değil, birbirini sindirmek, öğütmek için çaba gösteren ekipler değiliz. Bizler aynı ilkelerin ışığında, tarihten edindiği bilgi ve birikimle, geleceğe yön vermek isteyen, aynı doğruları farklı cümlelerle dile getiren CHP’nin neferleriyiz. Tarihimizde olduğu gibi, daha refah, daha huzurlu ve daha yaşanılası bir Türkiye idealiyle yine hep birlikte yine omuz omuza mücadele edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Doğancı “Yerelde başlayan CHP iktidarını, genele taşımak için adayız”

Doğancı adaylığı ile ilgili yaptığı basın açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı; ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde dile getirdiği gibi, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek için adayız. Dünya üzerindeki birçok devletten daha köklü tarihe sahip CHP Kadrolarının gençleşmesiyle iktidar yolculuğumuzun başarılı olacağına inandığımız için adayız. Parti içerisindeki tüm kırgınlıkları gidermek, ayrışmalara son vermek için adayız. İçe dönük değil, dışa dönük mücadele eden güçlü bir örgüt inşa etmek için adayız. Kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin ve önemli yerlere taşımak için adayız. Örgüt toplantılarının yapıldığı çoğulcu ve katılımcı bir örgüt hayali için adayız. Saymış olduğum ve daha sayabileceğim maddelerde bizlere destek olacağına inandığım, bu bayrağı yılmadan inatla onurlu bir şekilde bu zamana kadar taşıyan partimizin değerli büyüklerine çok önemli ve tarihi bir görev düşmektedir. Değerli büyüklerimizin bu görevden bir adım dahi geri durmayacaklarına, gençlerimizin çıkmış olduğu bu yolda bir ağabey ve bir abla rolü üstleneceklerine gereken tüm desteği sağlayacaklarına şüphemiz yoktur.’’ Şeklinde açıklamasını tamamladı.