Dönmez, Erzurum halkının bundan 100 yıl önce göstermiş olduğu kahramanlığa dikkat çekerek, vatanın bölünmez bütünlüğü noktasında, 100 yıl önce atalarının vermiş olduğu kahramanlıkları, bugün de yüzbinlerce hemşerisinin aynı ruh ve imanla vereceğine inancının tam olduğunu şu sözlerle hatırlattı;

‘Dillere destan bir tarihe sahip olan Erzurum için 12 Mart 1918 dönüm noktasıdır. Yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum aynı zamanda birçok kahramanlığa da kapılarını açmıştır.  Türkiye’mizin gözbebeği olan Erzurum, hem tozlu sayfaların ardında kalan acı olayları, hem de günümüzde pek dile getirilmeyen kahramanlıkları çatısı altında toplamış bir şehirdir.

Alaca Köyünde, Ermeniler 27 Şubat 1918 günü terör estirdiler. Birçok masum insanın kanını akıttılar. Yaklaşık 5000 Müslümanı vahşice katlederek, şahadet mertebesine yükselttiler. Bundan 100 yıl önce, direnmeye gücü olan herkes elinden geldiğince direndi, kendi milleti adına kahramanca savaştı. Gücü olmayan diğer insanlarımızsa, dualarıyla onlara destek çıktı. O gün insanlığın belki de en büyük kara lekelerinden biri tarihe yazıldı.

Yüreğimize su serpecek bir şey varsa, o da orada şehit olan atalarımızın bize hakkını helal etmesidir.

Şu anda gündemimizde bulunan Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele veren askerlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa, şehit ailelerine ise sabır diliyoruz. Orada halihazırda bulunan askerlerimizin de en kısa zamanda zafere ulaşmasını ve vatanlarına dönmesini dört gözle bekliyoruz.

Yalova Erzurumlular Derneği olarak dün olduğu gibi, bugün de devletimizin her zaman yanındayız. 

Yalova Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin,Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yıl dönümü münasebetiyle, 12 Mart Pazartesi günü şehitler adına Yalova Merkez Cami’de ikindi namazı ve akşam namazı arası mevlidi şerif ve Kuran-ı Kerim okutulacaktır. Tüm Yalova halkı davetlidir’