Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, özel nedeni ile kongreye katılamayan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal yerine DP Genel Başkan Yardımcısı Serdar Eriş kürsüye çıktı. Eriş; “Öncelikle DP Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal’ın selam ve sevgilerini sizlere iletmek istiyorum. Kendisi son anda çıkan bir değişiklik nedeni ile burada bulunamıyor. Ama bu kongrenin partimize ve milletimize hayırlı olması dileklerini iletti. Ben de bir siyasi konuşmadan çok burada sizleri selamlamak için kürsüye çıktım. Ben de bu kongrenin Yalova’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Dağdeviren; “Sizlerin huzuruna neden geldiğimi çok iyi biliyorsunuz”

Genel Başkan Yardımcısı Eriş’in konuşmasından sonra kürsüye İl Başkan Adayları davet edildi. İlk konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen İl Başkan Adayı İhsan Dağdeviren; “Sizlerin huzuruna neden geldiğimi çok iyi biliyorsunuz. DP’nin Olağan İl Kongre’si vatana millete hayırlı olsun” dedi.

Ürekli; “31 Mart seçimlerine DP’yi en iyi şekilde hazırlamak için İl Başkanlığına talibim”

İkinci konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen diğer İl Başkan Adayı Hasan Ürekli; “Kongreler bizim için düğün gibidir. Düğünümüze hoş geldiniz. Davasına sahip çıkanlar bu zamana kadar arkasına bakmadılar. Bugün de bakmazlar kaç kişi var diye. Kıymet bilenler kıymet kazanırlar. Sayın eski İl Başkanı Muharrem Er’in istifası ile boşalan İl Başkanı ve yönetimini seçmek için kongre yapıyoruz. 31 Mart öncesi hem yeni bir kan, hem yeni bir heyecan, hem de yeni bir kadro ile karşınızdayız. Ben ve partim hizmetkarız. DP İl Sorumlusu ve Yalova Belediye Başkan Adayı Sayın Tevfik Erbalta, ‘bugün sana görev var Hasan Ağabey, İl Başkan Adayı ol’ dedi ve iftiharla kabul ettim. 31Mart seçimleri öncesinde DP Yalova Teşkilatı’nı seçimlere en iyi şekilde hazırlamak için bu göreve talibiz” diye konuştu.

Adayların konuşmasından sonra oylamaya geçildi. Oylama sonunda kazanan saat: 17.00 sularında belli oldu.

İl Başkanı Hasan Ürekli oldu!

Oylama sonucunda DP Yalova İl Başkanı Hasan Ürekli oldu ve Ürekli, yönetim listesini partiye sundu. Ürekli; seçimin DP’ye, Yalova’ya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Hasan Ürekli’nin Yönetim kadrosu şu şekilde:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Nurşen Sevren, Vedia Güngör, Aydın Günay, Enver Kambur, Aydın Şimşek, Hakkı Yıldız oldu.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Necdet Atlas, Celil Tuğtekin, Eşref Memiş, Sinan Eski oldu.

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri; H. Faruk Üstün, Mustafa Pehlivan, Cemal Yazıcı, Şaban Kocacenk, Lütfü Levent oldu.

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri; Ömer Akın, Zafer Sancar, Bülent Eski oldu.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Öztürk

Serdar Eriş

İhsan Dağdeviren

Hasan Ürekli

Tevfik Erbalta