Adaylık belgesini, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’a teslim eden Altunç’un müracaatını kabul eden Öztabak yaptığı konuşmada; “Sn. Dr. Ahmet İhsan Altunç’la birlikte yoğun ve uzun çalışmalarımız oldu. Kendisi şimdi milletvekili adayı olmak üzere aday adaylığı müracaatı yaptı. Allah muvaffak eylesin. Biz, Yalova’mızda 3 milletvekilliği için koşacağız, 2 milletvekili bizi doyurmayacak. Teşkilat mensubu arkadaşlarımla birlikte, hem çalışacağız, hem de hesabımızı kitabımızı yapacağız. Çünkü, artık Yalova’da AK Parti bayrağının sürekli olarak yükseklerde dalgalanması gerektiği kanaatindeyiz. Hem Yalova’ya hem de ülkemize hayırlı olsun” dedi.

AK Parti il binasında yapılan müracaatın ardından, Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda, kendisini destekleyenlere hitaben konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova Milletvekili Aday Adayı Dr. Ahmet İhsan Altunç, aday adaylık nedenleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Basın mensupları ve kendisini destekleyen taraftara konuşan Altunç; “Siyaset, birilerinin kendi cebini doldurmak için, komisyon kazanmak için kullandığı bir sahra değildir. Siyaset, birilerinin sahaya çıkıp kendini beğendirmek için, takdir toplamak için kullandığı bir alan da değildir. Siyasette olması gereken, erdemli insanların çalıştığı, erdemli insanların başı çektiği, halkına hizmet etmeyi düstur edinen samimi insanların yeridir.

Halk ilim sahibi, tecrübeli ve erdemli insanları siyasette görmek istemektedir. İşte bu anlayışla siyasetin çehresini değiştirmek için, siyasette dürüst insanların daha çok artması için gelin, ihmal etmeyin.

2002 yılında, bir erdemliler hareketi olarak muhafazakar demokrat bir parti anlayışı ile kurulan ve Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde büyük bir başarı yakalayan, halkına yakınlaşan partinin 2005 yılından beri üyesiyim.

Ben de yerli ve milli değerlere bağlı çalışan samimi, dürüst bir siyasetçi olmaya azmeden bir kardeşiniz olarak, 24 Haziran Genel seçimlerinde Yalova AK Parti Milletvekilliği adaylığına ben de adayım.

Güçlü ve büyük Türkiye için, adaletin, demokrasinin temel değerlerimizle birlikte yaşadığı güzel bir ülke için sizlerin vekilliğine adayım, destek ve dualarınızı bekliyorum” dedi.

Basın mensuplarının soruları ve akabinde gerçekleşen toplu fotoğraf çekiminden sonra toplantı sona erdi.

Haber: Elif Tuzlacıoğlu