Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Yalova’nın ilk sağlık çalışanı olan Dr. Ahmet Zare’nin adının yaşatılacağı sokağın açılışına Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Belediye Meclis Üyeleri Uğur Daban, Alpan Solmaz, Nurgül Urnuşmak, Ahmet Zare’nin eşi Tülay Zare, kızları Şule, Jale Zare ile birlikte hekim arkadaşları ve hastane çalışanları katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Başkan Vekili Tutuk, “Ahmet Zare, şehrimizde uzun yıllar emek vermiş ve hastaları tarafından çok sevilen aynı zamanda birçok kadına ise annelik duyguları yaşamasına vesile olan bir hekimimizdi. Ayrıca şehrimizin ilk hayatını kaybeden sağlık çalışanıydı. Böylesine sevilen ve saygı duyulan bir hekimimizin adının bir sokakta yaşatılmasına karar verdik. Öncelikle bu sokağa adının verilmesinde emeği olan, oy birliği ile alınan kararı onaylayan meclis üyesi tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Karar, Meclis Üyelerinin oy birliğiyle alındı

 

Dr. Ahmet Zare Sokağına asılan tabelada, “2020 yılında tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan covid-19 virüsü nedeniyle ilimizde mücadele eden sağlık ordusunun mensubu olup ‘koronavirüs sebebiyle kaybettiğimiz ilk sağlık çalışanı’ Op. Dr. Ahmet Zare’nin adı, Yalova’ya vermiş olduğu emeklerin yanında bu virüse verdiğimiz kurbanların daha fazla artmaması duasıyla, 23.12.2020 tarihinde Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde tüm meclis üyelerinin oybirliği ile alınan 8483986 sayılı kararla bu sokağa verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un yapmış olduğu konuşmanın ardından dualar eşliğinde Dr. Ahmet Zare Sokağının açılışı gerçekleştirildi.