Yeniden Aydınlanma Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona; Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yalova Şube Başkanı Erdoğan Yıldız ve Yönetimi, Yeniden Aydınlanma Derneği Genel Başkanı Halil Konuşkan, İYİ Parti Yalova İl Başkanı Ersin Akyüz ve Yönetimi, İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Talip Bayburtlu, İYİ Parti Basın Sorumlusu Dr. Süleyman İlhan, İYİ Parti İl Başkan Danışmanları; murat Harun ve Ömer Demir, İYİ Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Osman Kandemir ve Yönetimi, İYİ Parti Yalova İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre Saraçoğlu, 4 Eylül Yalova Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halit Okan ve Yönetimi, geçmiş dönem Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal’ın yanı sıra çok sayıda siyasi ve edebiyat sever katıldı.

Kolcu, “Fikret’ten etkilenenlerin başında Atatürk geliyor”

İmza töreni öncesi kitap hakkında kısa bir açıklamada bulunan Dr. Hasan Kolcu, “Tevfik Fikret birçok yazarı etkilemiş büyük bir şairdi. Ondan etkilenenlerin başında Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir” dedi.

Tevfik Fikret’in; “Kimseden ümmîd-i feyz etmem, dilenmem perr ü bâl Kendi cevvim, kendi eflâkimde kendim tâ'irim, İnhinâ tavk-i esâretten girândır boynuma; Fikri hür, irfanı hür, vicdânı hür bir şâ'irim” dizelerine vurgu yapan Dr. Kolcu, “Mustafa Kemal bu son dizeleri alıyor ve yaptığı devrimleri genç kuşaklara aktarmada, gençleri eğitmede ve yetiştirmede önemli gördüğü öğretmenlere şöyle sesleniyor; ‘Öğretmenler Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ Fikret’ten aldığı bu son mısra ile eğitimdeki mesajını öğretmenlere iletiyor.

Ben yazdığım bu son kitapta Fikret’in sanatındaki ve fikrindeki tezatları ortaya koymaya çalıştım. Fakat bu tezat sözcüğünü onu yermek, küçümsemek, aşağılamak için kullanmadım. Bilakis şunu kanıtlamaya çalıştım; Tevfik Fikret, tezatlarıyla da büyük şairdir. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kolcu, açıklamanın ardından kitabını imzalayarak, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Haber-fotoğraf: Rukiye Polat