Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Polimer Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hatice Aylin Karahan Toprakçı, sıfır atık ve geri dönüşüm konusuyla ilgili, Yalova Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm” konulu seminer verdi.

Teorik olarak atıkların nereye ve ne düzenle atılması hakkında öğrencilere bilgi veren Dr. Hatice Aylin Karahan Toprakçı, kendi kurumları dışında Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Projesini anlattıkları ilkokul olduğunu söyledi. Dr. Hatice Aylin Karahan Toprakçı, çöp ile atık arasındaki farkı anlattığı konuşmasında “Çöpe atılan her şey çöp değildir, aslında yeniden kullanılabilir ve kullanılma potansiyeline sahip her şeye biz atık diyoruz. Bu yüzden projenin adı sıfır çöp değil sıfır atıktır. Gelecek nesli yetiştiren anneler babalarında emeği çok ama çocuklarına eğitim anlamında en çok katkıyı sağlayan anneler olduğu için bu projede annelere kadınlara çok ihtiyacımız var hassasiyet anlamında desteğinizi bekliyoruz" dedi.

Programın sonunda Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yılmaz Öztekin, Dr. Hatice Aylin Karahan Toprakçı’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.