Dumantepe, “YALKİM’in OSB içindi yer alması için 500’e yakın yazı yazdım”

YALKİM’in OSB içinde yer alması için 500’e yakın yazı yazdığını söyleyen Yalova Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hikmet Dumantepe, ‘’Bu konu kişisel bazda başarılamayınca, Ankara bu işin başarılmasında önemli bir rol oynadı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun 8. maddesine bir ekleme yaparak, Islah OSB adı altında; Aksa Akrilik Kimya A.Ş., Akkim Kimya A.Ş. ve DowAksa Ticaret ve Ltd. Şti.’ye kapı açtı.

Kendilerinden var olan, sanayi ruhsatlarını belediyelerden almış, mülkiyeti kendilerine ait olan sanayi alanları, istedikleri zaman Islah OSB için müracaat edebiliyorlar.

Dumantepe, “5 yıl içinde eksikliklerini tamamladılar”

Aksa Akrilik Kimya A.Ş., Akkim Kimya A.Ş. ve DowAksa Ticaret ve Ltd. Şti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına müracaat ettiler. 5 yıl verilen sürede eksikliklerini tamamladılar ve YALKİM OSB oldular.  Taşköprü beldesinde kurulan YALKİM OSB ile hiçbir belediyenin alakası kalmadı. Artık belediyeler, OSB’lere karışamıyorlar. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı OSB’lerin muhatabı durumundalar.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.