16 Ağustos 2021 Pazartesi gerçekleştirilen ziyarette, Yalova Sanayi Sitesi’nin dünü ve bugünü hakkında açıklamalarda bulunan Dumantepe, ‘’Sanayi Sitemizde şu an için ne satılık, ne de kiralık bir tane işyeri bulamazsınız.

Yalova’da sanayii son 10 yıl içinde büyük ivme kazandı. Özellikle, Altınova’da kurulan tersanelerden kaynaklı tedarikçiler, Yalova Sanayi Sitesi’nde üretim yapıyorlar.

16 Adet, orta ölçekli işletmenin yapılması ve faaliyetlerine başlamasıyla Yalova Sanayi Sitesi’nin havası değişti.

Yalova Sanayi Sitesi’nde ki işyerlerine sahip olanlarda, son 10 yıl içinde büyük bir değişiklik yaşandı. Sanayi sitemiz, %100 doluluk ile yüksek teknoloji üreten firmalarıyla ülkenin gündemindeler.’’ 

Dumantepe, ‘’Sanayi üretiminde sos vermedik’’

Yalova Sanayi Sitesisinin son iki yılı gerçekten zor geçti. Özellikle pandemiden dolayı küçük işletmeler zor bir süreç yaşadılar.

Ama, Aksa, Akkim, İpek Kağıt ve DowAksa fabrikalarına tedarikçi olanlar; yani KOBİ hizmeti veren işletmeler, pandemide de aralıksız çalıştı. Birçok sektör çalışını dışarı çıkamazken, biz onları çalıştırdık. Sağ olsun, Sn. Valimiz Muammer Erol bu konuda bize çok büyük destek verdi. Yalova Milletvekillerimiz, Yalova Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk da bu hususta yardımcı oldular.’’  

Dumantepe, ‘’Pandemiden küçük işletmeler etkilendi’’

‘’Sanayii üretiminde çok önemli bir kayıp yaşanmadı. 400 tane iş yeri olan bir yerde, sıkıntı yaşayan, işleri yolunda gitmeyen işletme sayısı, 50-60’larda kaldı. Mobilyacı, kahveci, çamurlukçu gibi meslek gurupları, sıkıntı çekti. Pandemi döneminde, bu az bir sayıdır sanayii sitemiz için.

Çok büyük bir kesim ise, sanayii sitesinin aidatlarını gününde, yanlarında çalışanlarının maaşlarını zamanında ödediler. Pandemi süresi boyunca kimseyi işten çıkarmadılar. En küçük işletmede 15 kişi çalışırken, Kobi olarak adlandırılan işyerlerinde bu sayı, 80-100 kişiyi buluyor.’’ Şeklinde konuşarak, Yalova Sanayi Sitesi’nin, kent ekonomisine olan katkılarını anlattı.