Tuzla Tersanesi, Deniz Ticaret Odası GİSBİR'in desteğiyle 20-23 Mart'ta düzenlenecek, ''12. Europort İstanbul Uluslararası Denizcilik Fuarı'' öncesi kapılarını basın mensuplarına açtı. Türk denizcilik sektörünü buluşturacak 37 ülkeden 600 marka, ulusal ve uluslararası 206 katılımcı firma ve 7 bin sektör profesyonelini bir araya getirecek fuardan önce Tuzla'daki tersaneler hakkında son gelişmeler gazetecilerle paylaşıldı. Tersanede en büyük ilgiyi yapımı süren ve dünyanın en büyük yüzer elektrik santrali özelliğine sahip olan gemi oldu.
     Gemak Tersanesi Üstdüzey Yöneticisi Birol Üner ile Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Kalkavan tersaneleri hakkında sunum yaptı. Üner ile Kalkavan, daha sonra basın mensuplarının sektörle ilgili sorularını yanıtladı ve tersaneleri gezdirdi.
      Tersane Planlama Mühendisi Bora Akarsu, yapılacak olan dev yüzen elektrik santrali hakkında yaptığı açıklamada, “Türkiye de bir ilke imza atıyoruz. İkinci el veya çıkma gemileri alarak yüzer santrallere çeviriyoruz. Şu anda yapımına başlanan santral gemiyi Karadeniz Holding için yapıyoruz. Türkiye’de bu işte iddialıyız” dedi.
      Gemilerin yaklaşık 800 megavat enerji üreteceğine dikkat çeken Akarsu, “Daha önce dört adet yüzen santral gemisi yaptık, sırada ise üç adet daha var. 2014 yılı sonuna kadar teslim edeceğiz. Verilen gemiler yaklaşık 800 megavat enerji üretecek gemilerdir. Bu gemiler Pakistan, Irak, Beyrut’ta görev yapıyorlar. Şu anda yapılan geminin % 30’u bitti, tamamen bittiğinde tam bir santral görüntüsünde olacak. İnşallah Ağustos ayında sizlere tamamını göstermek isteriz” diye konuştu.