1500 Altınovalı’nın katılım gösterdiği Birlik ve Dayanışma yemeğinde neşe, mutluluk ve coşku vardı. Canlı müzik eşliğinde, ses sanatçısı Müslüm Eren’in okuduğu türkülerle halaylar çekildi, şiirler okundu.

  Altınova Anadolu Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferman Durmaz, ses sanatçısı Müslüm Eren’le yaptığı düet katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

  Düzenlenen gecenin sonunda gazetemize açıklamalarda bulunan Altınova Anadolu Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferman Durmaz, ‘Bu gece düzenlediğimiz etkinlik bizim vefa yemeğimizdin. Hemşerilerimize olan vefa borcumuzu bir nebzede olsa ödeyebilmek için böyle bir organizasyon yaptık. Sağ olsunlar bizi kırmadılar, kimi davet ettiysek hepsi katıldı ve her zaman olduğu gibi bizi yalnız bırakmadılar’ dedi.

Durmaz ‘Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz’

  ‘Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz, sadece yardımlaşma ve dayanışma derneğiyiz. Bizi çekemeyenler, hakkımızda dedikodular çıkıyorlar. Herhangi bir partinin arka bahçesiymiş gibi konuşuyorlar. Biz hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Aramızda her siyasi partiden arkadaşlarımız var. Yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlarımızın siyasi fikirlerine saygılıyız. İsteyen istediği siyasi partide görev yapabilir. Buna herkesin saygı göstermesi lazım.

  31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinden sonra da derneğimizin faaliyetleri hızla devam edecek. Zaten daha önceki süreçlerde bu gibi etkinlikler ile gündemdeydik. Buluşma, kaynaşma, paylaşma hep devam gelecektir’ ifadelerine yer verdi’ dedi.

Durmaz ‘Doğduğumuz yeri bıraktık doyduğumuz yere bakıyoruz’

  Bugün yaklaşık olarak 1500 kişiyi misafir ettik, Kaytazdere Kültür Merkezine dolduk taştık. Altınovalılar ve dernek üyelerimiz, bizim yaptığımız faaliyetlere her zaman inansın ve güvensinler. Biz bunları Altınova Erzurumlular Derneği çatısı altında Altınova ve hatta Yalova’da yaşayan her insanımız için yapıyoruz.

  Bugün aramızda, Laz’ı da var Çerkez’i de var. Sadece Erzurumlular değil. Biz Anadolu’da ki tüm hemşehrilerimizi temsilen buradayız. Artık biz doğduğumuz yeri bıraktık, doyduğumuz yere bakıyoruz. Altınova’nın gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Biz önce Altınovalıyız, sonra Erzurum’lu, Kars’lı, Diyarbakırlıyız’ şeklinde konuştu.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran