Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı iftar; birlik, beraberlik ve dayanışmanın bir göstergesi olarak hafızalara yerleşti.

 Altınova Anadolu Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferman Durmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin iftara katılan misafirleri alan önünde karşılamasıyla başlayan anlamlı organizasyonda ilk olarak, Hasan Sancaktutan ve ekibi tarafından ilahilerin okundu. Ardından, Adem Haroğlu Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu. 

  İftara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Çakar, Cumhuriyet Halk Parti Altınova İlçe Başkanı Cemalettin Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Altınova İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Tunalı, SÜSBİR Başkanı Ahmet Dündar, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, ilçe, belde belediye meclis üyeleri, bürokratlar, STK başkanları ve iş adamları katıldı.  

  2000 davetli, hep birlikte akşam ezanın okunmasıyla iftarlarını açtı, Yemek Duasını okuyan Abdurrahman Demir Hoca ile yaratana dualar edildi.  

  Gelenekselleşen 3.’cü iftar buluşmasının anlam ve önemine, Altınova Anadolu Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferman Durmaz vurgu yaptı; ‘Sayın Protokol üyelerim, değerli basın mensupları, kıymetli dernek üyeleri, hemşehrilerim, saygı değer Altınovalılar, hepinizi Altınova Anadolu Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi adına selamlıyorum, hoş geldiniz diyorum.

  Mübarek Ramazan Ayı’na veda ettiğimiz şu günlerde, bizi kırmayarak iftar davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

  Bu yıl 3.’sünü düzenlediğimiz, iftar programımıza katılımınız ile derneğimizin birlik ve beraberlik temeli üzerine kurulmuş olduğunun ispatını tekrar yaşamış olduk.

  Dernek olarak, herkesin sorununa çözüm üretmeye çalışan, adil, şeffaf, paylaşımcı, bir yönetim şeklini benimseyerek, yürüdüğümüz bu yolda, her geçen gün büyüyen bir aile olmamız, bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir.

  Bu güzel gecenin vesilesiyle, yarın gece ki Kadir Gecenizi de şimdiden kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

  Sözlerime, Peygamber efendimizin bir hadisi ile son vermek istiyorum. ‘Mümin’in Mümin ile dayanışması, parçaları birbirine bağlayıp kuvvetlendiren bina gibidir’

  Rabbim birliğimizi bozmasın. Daim etsin inşallah. Allah’a emanet olun. Hayırlı iftarlar diliyorum’ şeklinde oldu.

  İftar sonrası, semaverlerde yapılan çay, davetlilere ikram edildi. Birlik ve dayanışmanın en güzel örneği bir defa daha Altınova’da, Altınova Anadolu Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonuyla yaşandı.

Haber: Ayhan Polat