Burhaniye Köyü’nde yapılan toplantıda gerçekleştirilen yatırımlar ile planlanan hizmetler masaya yatırıldı.

Yalova İl Genel Meclis Başkan Vekili İdris Durmuş; “Çiftlikköy Kaymakamımız Ömer Bilgin ile Burhaniye Köyü’müzde yapılan program oldukça verimli geçti. Rutin olarak köylerimize yaptığımız programlarda vatandaşlarımızın taleplerini takip etme ve yerine getirilmelerini değerlendirme yönüyle çalışma ziyaretlerimize devam ediyoruz. Sonrasında da teknik çalışma amacıyla heyet ile yerinde görerek taleplerin yerine getirile bilirliğini inceliyoruz. Kısa zamanda çözüm üretme adına il özel idaremize teşekkür ediyorum.” Dedi.

 ‘’Burhaniye, topoğrafik nedenlerden ötürü oldukça dağınık’’

Sözlerine devam eden Durmuş, “Burhaniye Köyü’müz Çiftlikköy ilçe merkezine en uzak köyümüz. Köyümüz yerleşik alanı yönüyle topoğrafik nedenlerden ötürü oldukça dağınık.  Köyümüzde İl Özel İdaremiz tarafından geçmişte pek çok yatırım ve hizmetler getirildi. Zaman içerisinde bu yatırım ve hizmetlere yenilerini eklemek için Sayın kaymakamımızla Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla çalışmalarımızı sürüyoruz.  

Valimiz Muammer Erol önderliğinde, geçtiğimiz aylarda köyümüze çalışma programı düzenlenmişti. Bu çalışma programında, köylülerimizden gelen talepleri zaman içerisinde gerek İl Genel Meclisimizin gündeminde, gerekse Genel Sekreterimiz Selim Karahan ve genel sekreter yardımcılarımız ve ilgili birim müdürlerimizin sahalarına giren konularda çözüm ve hizmet üretmeye çalıştık. Bu planlı program dahilinde süreç devam ediyor. Bütçe imkanlarımız elverdiği ölçüde taleplere cevap vermeye devam edeceğiz.

 ‘’Yeni tarla yolları açıldı, bakımları yapıldı’’

Burhaniye Köyü’müzdeki tarla yollarının gerek bakımı, gerekse de yeni tarla yollarının açılması yönüyle yaz başında İl Özel İdaremiz çalışmalarını tamamladı. Ayrıca köy içi yollarında da bakım yapıldı. İlgili birimdeki tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 ‘’Hizmet binalarımız modern görünüme sahip olmaya devam edecek’’

Burhaniye muhtarlık binamızın tadilatı konusu İl Genel Meclisimizde görüşülerek karara bağlandı ve ihalesi yapıldı. 2 katlı köy muhtarlık binasının tadilatı kısa zamanda tamamlanarak modern bir binaya kavuşacak. Binanın mantolaması ve çatısının tadilatı ile inanıyorum işlevselliğini daha da artıracak. Hizmet binalarımız modern görünüme sahip olmaya devam edecek. Diğer köylerimizin de muhtarlık binaları da gerekli planlamalar yapılarak süreç içerisinde tadilatlarını tamamlayacağız.

 ‘’Köy meydanı talebi karşılanacak’’

Köy meydanı konusundaki taleplerinin karşılanması hususunda da çalışmalarımız sürüyor. Belirtilen alanın gerek hukuki durumu, gerekse de alanın kandırılması ile ilgili teknik ön çalışmalar devam ediyor. Meydanda inanıyorum ki köyümüzün diğer taleplerine de cevap verebileceğimiz çözümü önümüzdeki süreçte yapacağız.

Durmuş “Burhaniye Köyü İçme Suyu Şebeke Değişimi’’ yapılacak

Geçmişte yapılan içme suyu şebekesinin yıllar içerisinde yetersiz kalmasından dolayı, 2020 yılı Köydes Yatırım Programı içerisinde, yaklaşık 200 bin TL civarında maliyete sahip olacak “Burhaniye Köyü İçme Suyu Şebeke Değişimi’’ yatırımını önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz.

Köyümüzde su ile ilgili uzun yıllar ihtiyaca cevap verecek olan bu yatırım ile köyün su ile ilgili taleplerini de karşılamış olacağız. Suyun ne denli önemli yere sahip olduğunun ve önceliğinin de bilincinde bu yatırımımıza öncelik verdik. Köylülerimiz de bu yatırım için bizlere çalışma toplantımızda destek verdiklerini gördük. Biz de hızlı şekilde bu yatırımı en kısa sürede tamamlama arzusundayız.

Su şebekesinin planlamasında köy muhtarımızın ve azalarımızın talepleri dikkate alınarak projelendirme yapıldı. Herhangi bir arıza durumunda, tüm köy susuz kalmadan lokal su kesintisi yapılarak çözüm üretilmesi için çeşitli noktalara vanalar daha fazla konulacak.

Su medeniyettir ve bu medeniyeti köylerimizin en ücra noktalarına kadar problemsiz götürme arzusundayız. Burhaniye Muhtarımız Ramazan Üzüm’e ve köy halkımıza teşekkür ediyorum.

Köy muhtarlarımızla ve İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımızla uyum içerisinde daha güzel ve ekonomik olarak da daha kalkınmış cennet köşeleri olan köylerimiz için çalışmalarımız daha da artarak devam edecek.” Şeklinde konuştu.