Durmuş açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Köylerimizdeki hayat standardı her geçen gün daha da artıyor. Geçmiş dönemlerde yapılanların üzerine daha fazlasını eklemek için çaba sarf ediyoruz.

Yol, su, kanalizasyon çalışmaları yapıldı ve yapılmakta. Kültürel, sosyal ve ekonomik pek çok projelerle köylerimizin, köylümüzün yanındayız.

İl Genel Meclis Üyesi arkadaşım Hayrullah Sarıhan ile köylere yaptığımız ziyaret programları ile sık sık köylerdeyiz.

Köylerimize tersine göç ve köy nüfuslarının artıyor olması pozitif yöndedir. Bunu özelikle pandemiden sonra daha net olarak görüyoruz.

İl Özel İdaremizin inşaat yapımı ile ilgili izinlerin verildiği bölüme yapılan başvuru ve doğal olarak iş sayısı ciddi oranda arttı.

Köylerimizin daha cazip yerleşim yerleri haline gelmesi süreç içerisinde daha da kendisini gösterecek. Çünkü ne kadar butik ve yaşanılabilir kent olsa da Yalova, yine de köylere doğru yöneliş daha da arttı. Bu durumun doğal getirisi ya da sonucu kentlerde istenen yaşam standardının köylerde de talep edilmesidir. Bunlardan bir tanesi de doğalgaz…

Yaşamın konforlu olmasının bir unsuru da doğalgazdır. Isınmadan yemek pişirilmesine, banyoya kadar evlerimizde hesaplı ve hızlı erişilebilir bir hizmettir.

Gacık Köyünde, Armagaz ana hatlarda çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Evlere bağlantılar da kısa zamanda bitiyor. Bu hafta sonu Gacık Köyümüzü sokak sokak gezdim ve durumu yerinde tespit ettim. Yollar ister istemez yatırım geldiğinde bozuluyor, lakin bir hizmete ulaşılıyor. Doğalgaz firmasına yatırımı sonucu yollardaki bozulmayı eski haline getirmek koşulu ile geçiş izinleri verildi. Armağan, gerekli tamirat ve onarımları yapacak. Süreç içerisinde doğalgaz gelen diğer köylerdeki uygulamalardan haberdar edeceğiz.  Gacık Köyümüz doğalgazı kısa zamanda kullanır hale gelecek olması köyümüz için sevindirici.

Armagaz ile yapılan görüşmelerde Çiftlikköy ilçesinin; Laledere, Kılıç ve Kabaklı Köylerimize 2021 yılı yatırım programına alınması - uygulanması ile doğalgaz bağlanması konusunda istişareler yapıldı.

Denizçalı Köyü’nde de fizibilite çalışmalarının sonucuna göre hareket edilecek. Burada geçmişten günümüze emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Sayın Milletvekillerimiz, Yalova Valimiz, İl Genel Meclis Başkanımız, meclis üyesi arkadaşlarım, İl Özel İdaremizin yöneticileri her konuda olduğu gibi bu konuda da hassasiyetle ve titizlikle konunun takipçisi oldular.

İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Bilgin’e ayrı teşekkürü borç biliyorum. Birlik beraberlik içerisinde her zaman istişare ederek kısa zamanda çok yol alındı. Doğalgaz ile inanıyorum ki köylerimize olan talep daha da artacak. Köylerimizde oturan hemşerilerimiz daha kolay bir yaşam standardına kavuşacak.” Dedi.