Sergiyi gezmeden önce öğretmenlerle bir araya gelen Bakanlık Maarif Müfettiş Başkanı Kamer Özdemir, öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Başkan Özdemir; “Sayın Bakanımızın, yani Ziya hocanın size selamını söylüyorum. Kendisi bize bir söyleşide, gittiğiniz okullarda mutlaka benim selamımı söyleyin demişti. Bu vesileyle üzerimizde kalmasın. Arkadaşlar sizleri önemsiyoruz. Gelecek nesilleri eğitiyoruz. Her girdiğiniz kırk dakikayı bunun bilinciyle girelim. Derslere hazırlıklı olalım. Vatan millet sevgisi, bayrak sevgisi önemli hususlar. Mutlaka işleyelim derslerimizde. Öğrencilerimiz sizlere emanet. Geleceğimiz onlar. Onları yetenekleri doğrultusunda çalışmalar yapalım. Proje tabanlı beceri önemli, proje tabanlı öğrenmeye önem verelim. İlimizde zaten birçok yürütüyoruz. Birçok okulda farklı projeler gördük. Hakikaten İl Milli Eğitim Müdürümüze sizlerin huzurunda bugün ayrıca belirttim onu, müdür bey ve ekibine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Harika çalışmalar gördük Yalova ilinde. Bu projelerin iş birliği içinde devam etmesini diliyorum. Şimdi önümüzde bir yarıyıl var. Yarıyılda da dinlenmenizi istiyoruz. Çünkü öğretmenler yoruluyorlar gerçekten. Zihin yorgunluğu çok önemli.  Bu konuda kendinizi geliştirin. Kendi becerilerinizi daha sonra sizde yansıtın. Var olan potansiyelleri geliştirmek adına doğru yönlendirmelerle, doğru dokunuşlarla eğitim amacına ulaşsın arkadaşlar. Sizleri tanıdığım için memnun oldum. Hepinize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yalova Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine kısa bir konuşma yapan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun; “Artık sona yaklaştık. Yorgunluk hissi yavaş yavaş oturmaya başladı hepimizde. Hatta kar yağmadığı için hastalıklar da cirit atmaya başladı. İnşallah sizde yoktur. Biz biraz yakalandık gibi. Sizlere iyi tatiller diliyorum. Sizlere sağlıklı daha enerjik ikinci dönemde öğrencilerimizi yetiştirmek için bekliyor olacağız. Bugüne kadar vermiş olduğunuz emekler için teşekkür ederim. Sayın Başkanımızdan ilimiz ile ilgili böyle güzel şeyler duymak gerçekten güzel. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katkısı çok büyük. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diyerek duygularını ifade etti.

Daha sonra öğrencilerin çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyi gezen Başkan Özdemir ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, fotoğraflar karşısında hayranlığını gizleyemedi. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin yapılmasıyla sonlandırıldı.