Araçtan inerek polisten kaçtılar

16 Kasım 2021 Salı günü saat 21:48 sıralarında İzmit Karayolu Taşköprü mevkiinde bulunan Uygulama noktasındaki görevlilerin dur ihtarına uymayarak süratli bir şekilde ara sokaklarda izini kaybettirmeye çalışan araç, Yalova-Bursa yolu üzeri Süpürgelik mevkiinde durduruldu.

Araçtan inerek ormanlık alana kaçmaya çalışan ve ilk yapılan incelemelerde yaşlarının küçük olduğu tespit edilen lise öğrencileri; D.K. (2004), E.A. (2005) ve Z.Ö. (2004) isimli şahıslar, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince zor kullanarak yakalandı.

Adli ve idari tahkikata başlandı.

Konu ile ilgili Nöbetçi Cumhuriyet Savcısından alınan talimata istinaden şüpheliler hakkında ehliyetsiz araç kullanmaktan idari para cezası ve görevli memura mukavemet suçundan da adli tahkikat yapılması amacıyla Emniyet Müdürlüğüne intikal ettirilen 3 şahıs, yapılan tahkikatta alınan beyanlarında yakalama esnasında kendilerini darp eden personellerden şikayetçi oldu.

Bu nedenle personeller hakkında Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat, Yalova İl Emniyet Müdürlüğünce de idari tahkikat başlatıldı.