Bunların yerini alacak olan 'Yeni Nesil Ödeme Kayıt Sistemi' adı verilen, yazarkasa ile POS'u tek bir alette toplayan cihazlar BEKO kalitesi ile de satışa sunuluyor.
       Kolay kullanımı ve çoklu uyumluluğu sayesinde basit alışverişin imkanlarını sağlayan yeni nesil ürünü olan BEKO POS 500 TR ile ilgili olarak bilgi veren EL-PA BEKO sahibi Salim Dönmez, “ 3100 sayılı kanun ve İlgili mevzuata göre; ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar 01/07/2013 tarihinden itibaren bu cihazlar yerine EFT-POS özelliği olan Yeni Nesil ÖKC kullanmak zorundadır. BEKO’nun ürettiği 12” ve 15” ekranlı BEKO POS 500 TR kullanıcısını karmaşık sistemlerin aksine rahat alışveriş imkanı sağlamaktadır. Şube sayısı ne kadar olursa olsun beko pos 500 tr ile satışlarınızı, iş performansınızı raporlarınızı direk olarak programdan takip edebilirsiniz. İnternete bağlı yeni nesil akıllı kasalar Maliye Bakanlığı'na anında bildirim yapacak. Vergi denetim müfettişleri de masa başından tek bir tuşla denetim yapabilecek. Yeni sistemle fiş de tarih oluyor. Gelirini düşük gösterip vergi kaçırma dönemi bitecek. Stok ve muhasebe sistemleri ile uyumlu bu cihaz uzaktan erişim desteği ile işinizin en iyi destekçisi. Süper market, giyim mağazaları, büfe, zincir mağazalar, akaryakıt istasyonları, eczane vs. gibi pek çok alanda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Barkod ile satış yapılabilme olanağı sağlayan, kredi kartı ile uyumlu, fatura yazıcısı bağlanabilen dokunmatik ekranı ve şık, kompakt tasarımı ile iyi bir satış tamamlayıcısıdır” dedi.
      “Yazar kasa açılış işlemlerimiz ücretsiz”
Tüm yazarkasa açılış işlemlerinin servislerinde ücretsiz olarak yapılacağını söyleyen Dönmez, “Ürün fiyatına Ana ünite, printer (Fiş), çekmece, Microsoft İşletim Sistemide dahildir. Bizler Yeni Nesil Ödeme Kayıt Sistemi ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. İstanbul Caddesi’nde yer alan mağazamıza esnaflarımızı bekliyoruz ” diyerek bilgi verdi.