İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce geçen yıl uygulamaya konulup geleneksel hale getirilen, ilk grup emekli öğretmenlerin buluşması yapıldı.

   Müdür Ali Tosun; “Eğitimde Motivasyonu Arttırmak Ve Kaliteyi Yükseltmek amacı ile öğretmenlerle ayrı ayrı toplantılar düzenleyerek, istişarelerde bulunuyoruz. Şimdi de emekli öğretmenlerimizle buluşarak tecrübeleriyle, eğitimde başarıya ivme kazandırmaya çalışıyoruz. Bu proje ile de eğitim öğretimde kaliteyi arttırmak için emekli öğretmenlerin tecrübeleriyle gönül ve fikir birliği sağlamak amaçlanıyor” dedi.

 “Vizyonumuz, hayata hazır, mutlu bireyler yetiştirmek”

    Yalova’nın Üniversite yerleştirmelerinde ilk beşin içerisinde olduğunu söyleyen Müdür Ali Tosun; “Yalova başarılı illerin içerisinde yer alıyor. Her geçen yıl bir önceki yılla kıyaslamamızı yapıyoruz. İyi bir yolda olduğumuzu istatistiklerle almaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitime gönül vermiş insanların yaşadığı şehirde çalışmalarımızı yürüttüğümüz için başarı bayrağını dalgalandırıyoruz. Ankara ilinden sonra annelerin eğitim seviyesi en yüksek ikinci il Yalova’mız. Bunun katkısı bize olumlu şekilde yansıyor. Hedefimiz ülkesinin tam bağımsızlığı için vatan, millet, bayrak sevdalısı, teknoloji üreten, bu ürettiklerini yaşadığı şehrin sıkıntılarını kendinde hisseden ve kendini gerçekleştirmek için gerek kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde var olan bir nesil yetiştirmektir. Bunu yaparken en önem verdiğimiz kısım şu; “hayata hazır, mutlu bireyler yetiştirmek”, bakanlığımızın 2023 vizyonu da bu şekilde. Hayata hazırlanma kısmını sadece sınavlara hazırlanma olarak görmüyoruz. Eğer çocuklarımız mutsuzsa sınavdan yüksek puan almaları bizleri mutlu etmiyor. Çünkü biz çocuklarımızı kendine güvenen ve yaptığı çalışmalarla fark yaratan bir nesil olarak yetiştirmek istiyoruz. Yalova olarak biz buna hazırız.

“Ektiğiniz tohumların yeşermesiyle başarı bayrağını dalgalandırıyoruz”

   Geçen yıldan bu yıla eğitimin değerlendirmesini yapan Müdür Ali Tosun: “Yalova, eğitimde marka kent olan ve her geçen yıl da bu marka değerini arttıran bir konumdadır. Bu sadece bizim görev yapmamızdan kaynaklanan bir durum değil, her birinizin büyük emekleriyle, ektiğiniz tohumların yeşermesiyle en üst noktalara çıkmasını hep birlikte izliyoruz. Sizlerin mezun ettiği öğrenciler, bugün ülkemizde söz sahibi olmuş, aldıkları çeşitli görevlerle ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için emek sarf eder duruma gelmişlerdir” dedi.

  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapmış olduğu projelerden, eğitimin kalitesini arttırıcı faaliyetlerle kazanılan derecelerden bahseden Müdür Ali Tosun, davete icabet eden emekli öğretmenlere teşekkür etti ve bu vesile ile tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

  Program çekilen hatıra fotoğraflarıyla sonlandı.