“Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun”

Programda ilk konuşmacı olarak söz alan Yalova Belediye Başkan Vekili Zekiye Tanıl; “Başkanımız Vefa Salman şehir dışı programı nedeniyle aramızda bulunamadı. Sizlere kucak dolusu sevgi gönderdi. Öğretmenlik; çekilen zahmetlerin ve bu zahmetler esnasında dökülen kutsal alın terinin lezzetini tatmış kişilerin mesleğidir. Atatürk'ün gözünde öğretmenler, bir milletin geleceği olan yeni neslin emanet edildiği kutsal mabetlerdir. "Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım; Türk öğretmeninin toplumdaki önemini ve değerini belirtmek, öğretmenler ve öğrenciler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını güçlendirmek, emekli öğretmenleri saygıyla anmak, öğretmenlik mesleğine yeni atanan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliğinin bilincini uyandırmak amacıyla 1981'den bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. 24 Kasımlarda, öğretmenler ve öğretmenlik mesleğine yönelik övgü dolu sözlerin söylenmesinin anlamı ve önemi büyüktür. Öğretmenlerimize hak ettikleri saygıyı göstermek, haklarını teslim etmek kadar, sorunlarına eğilmek, karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek, çözüme yönelik çabalarda bulunmak hepimizin görevidir. Öğretmenlerimizi, sorunlarla boğuşmayan, motivasyonu ve mesleki tatmini yüksek, ekonomik endişeler taşımayan düzeylere ulaştırmak da bunlardan bir kaçıdır. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete göç eden öğretmenlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Hepinize beni dinlediğiniz için içten teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Özel, “Bizler Şanslı Öğretmenleriz”

Özcan Özel; “Değerli Başkan Vekilim, değerli İl Başkanım, saygıdeğer öğretmen arkadaşlarım sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ben 30 yıl öğretmenlik yaptım deyince herkes ne kadar çok diyor. 30 yıl öncesine baktığımda ne kafam bu kadar beyaz, ne de vücudum bu şeklindeydi. Sizlerde böyle değildiniz. Öğretmen bu toplumun lideridir. Her öğretmenler gününde öğretmenlere övücü çok güzel şeyler söylendi. Yeni bir nesil yaratmak isteyen Mustafa Kemal Atatürk önce köy enstitüsünü kurdu. Bizler şanslı öğretmenleriz. Ben değerli öğretmen kardeşlerimin, sizlerin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

“97 Yaşındaki Öğretmen Gezer’in Konuşması Meslektaşlarına Duygusal Anlar Yaşattı”

70 yıldır Yalova’da yaşamakta olan 97 Yaşındaki Öğretmen Abdurrahman Gezer; “Tüm öğretmenler sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Çok duyguluyum. Köy enstitüsüne gittiğim ilk gün geldi gözümün önüne. Babamın imamlık yaptığı köyde yalınayak sokakta oynarken, bir cip geldi köyümüze. Babama dedi ki bu çocuk senin mi. Evet dedi. Bu çocuğu ver öğretmen yapayım dedi. Savaştepe köy enstitüsünün müdürüymüş. Babam Atatürk’ün zamanında imamlık yapmış bir insan. Babam bana müsaade etti. Hadi oğlum dedi bu beyle git. Çıkardı bana 5 lira verdi. Cipe bindim, doğru Savaştepe’ye öğretmenlik hayatım öyle başladı. Saygıdeğer, öğretmenlerim sizleri gerçekten çok seviyorum. 97 yaşında bir öğretmen olarak şu an yaşadığım duyguları tarif edemem. Duygularımı anlatmış oldum sizlere. Tekrar sizlerin saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü candan kutluyorum. Allah ömrünüzü uzun etsin. Ben 97 yıl yaşındayım, sizin ömrünüz 100’ü geçsin” dedi.

Program sonunda Atatürk’ün kentinde yeşeren Atatürk çiçekleri değerli öğretmenlere belediye personelleri tarafından hediye olarak verildi.