Tüyap Fuar Merkezi’nin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın Koordine ettiği 5 ilin (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova) turizm zenginlikleri ziyaretçileri adeta büyüledi.
Türkiye’den, 150’nin üzerinde belde ve ilin katıldığı fuara, 67 farklı ülkeden 4 bin katılımcı iştirak etti.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), bu yıl 17.’si düzenlenen, 24-27 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) ile işbirliğiyle katıldı.

EMİTT fuarına MARKA Yönetim Kurulu üyelerinden, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Yalova Valisi Esengül Civelek, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası YK Başkanı Metin Büyük, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve Doğu Marmara illeri turizm il müdürleri iştirak etti.
 
2350 metrekare alanda, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova’nın Ortak katıldığı fuarda, el sanatlarından yöresel ürünlere, kış turizmden doğa turizme, günübirlik turizmden gastronomi turizmine, geleneksel turizmden (deniz-kum-güneş) alternatif turizme birçok çeşit sergilendi. Doğu Marmara standın da, yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.
 
 EMITT'e katılımda MARKA, tanıtıma ayrılan kaynakların verimli ve etkin kullanılması ve Türkiye Turizm Stratejisi hedeflerinden olan bölgesel bazlı katılıma önem verilmesi doğrultusunda, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ile işbirliğine gitti. 
EMITT'te, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinin yanı sıra Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu illeri de temsil edildiler. Katılımcı iller fuarda, il kültür ve turizm müdürlükleri koordinasyonunda tüm ilçe ve beldeleri kapsayacak şekilde, ortak tema doğrultusunda katılım sağlayarak, barındırdığı tüm turizm değerleri ve turizm profesyonellerini fuara taşıdı.
  
Fuarın 2. Günü saat 10:00’da 8A numaralı salonda, Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’de görev yapan turizm profesyonellerine yönelik olarak TTYD, TÜRSAB ve TÜYED’in de davet edildiği büyük çaplı bir kahvaltı organizasyonu da yapıldı. Tüm seyahat acenteleri ile tur operatörlerinin davetli olduğu etkinlikte, bölgedeki turizm sektörü ve potansiyellerinin tanıtımında ve pazarlanmasında işbirliği olanakları görüşüldü ve bölge hakkında tanıtım sunumu yapıldı. Yerel yönetimlerin sektör ile kazan-kazan durumu oluşturmasına yönelik olarak düzenlenen bu etkinlikle sektör profesyonelleri desteklenecek. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Destekleri, 8A numaralı salonda, MARKA standında turizm girişimci ve yatırımcılarına anlatıldı.