98 adayın başvuru yaptığı ve 11 finalistin yarıştığı festivalde En İyi Belgesel Filmi Ödülü’nü kazanan İçimdeki Küller’in, Ulusal Belgesel Filmi Kategorisi Jüri Üyeleri tarafından “Samimi ve güçlü karakter kuruluşu, konunun detaylandırılmasında başvurulan araştırma ve arşiv çalışmasının yeterliliği ve önemli bir bellek çalışması olması” nedeniyle ödüle layık görüldüğünü ifade edildi.

Ödül törenindeki konuşmasında İçimdeki Küller’in 8 senelik bir çalışmanın sonucu olduğunu belirten Öğr. Gör. Ayten Başer Yetimoğlu, filmin yapımında emeği geçen arkadaşlarına ve Çınarcık Meslek Yüksekokulu’na teşekkürlerini iletti.

Öğr. Gör. Ayten Başer Yetimoğlu kimdir?

Erzincan ili Kemah ilçesinde doğan Ayten Başer Yetimoğlu, 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Radyo-Sinema-TV Bölümü’nden mezun oldu.

2009 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde yan dal ve 2011 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sinema-TV Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Çeşitli uzun metraj film ve dizi projelerinde yönetmen yardımcılığı, bazı televizyon kanallarında, kameramanlık ve kurgu yaptı. Çektiği kısa film ve belgesel filmlerle ulusal ve uluslararası film festivallerinden çeşitli ödüller aldı.

Şu anda Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Medya ve İletişim Programı’nda öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde Sinema Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimine devam etmektedir.