Engelli genç kızlar için düzenlenen kına gecesi etkinliği, bir hayli heyecan ve mutluluk içinde geçti.

Yalova'da faaliyet gösteren Özel Cansuyu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin düzenlediği organizasyon ile gelinlik çağındaki engelli kızların ellerine kınlar yapıldı.

Duygu dolu anlara sahne olan etkinlikte belki hiçbir zaman bu duyguyu yaşayamayacak olan engelli genç kızların mutluluğu görülmeye değerdi.

Etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Özel Cansuyu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yöneticisi ve Sosyal Hizmet Uzmanı Gül Kaya Can; "Gelişim dönemlerinde genç erkeklere yönelik yapılan temsili askerlik programından esinlenerek böyle bir organizasyon düzenlemek istedik. Düzenlediğimiz kına  organizasyonu ile genç kızlara bu heyecanlı günü temsili olarak yaşatmayı amaçladık. Bu kızlarımız normal yaşamlarında belki böyle bir şeyi yaşayamayacak. “Daha güzel günlerin öncesi" adını verdiğimiz bu organizasyon ile onlara bu duygu dolu atmosferi yaşatmak istedik. Genç kızlarımızın bu duyguyu hissetmeleri için her yıl böyle bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz" dedi.

"Daha güzel günlerin öncesi" adı verilen kına organizasyonunda engelli genç kızlar duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarını da tutamadılar.