Engelsiz bir Yalova inşa etme çabasında olduklarını kaydeden Arslanhan, “Yalova Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için birçok çalışma yapmaktayız. Bu kapsamda, 5 ayrı noktaya engellilere yönelik asansör taktırdık. Yalova Merkez Cami dışındaki asansörler sorunsuz çalışmakta, ancak Merkez Camii’ne takılan asansör kullanıcı hatasından dolayı arıza vererek, bataryaları boşalmıştır. Arıza yapan asansör için 2 defa servis gelip bakım yaptı, ama hizmete açılamadan tam olarak arızası giderilemedi. Yetkili servis ilimizde bulunmadığından, halen garanti kapsamında olan asansör için servis, önümüzdeki günlerde gelecektir. Gerekli onarımı yaptıktan sonra asansör hizmete açılacaktır.
Bizler Yalova Belediyesi olarak, engellilerimizin ibadet yapabilmeleri için gerekli duyarlılığı gösterip asansörü camimize monte ettirdik. Yakın bir zamanda engelli tuveletini ve abdest alma yerinide hizmete sunacağız. Elimizde olmayan nedenlerden kaynaklanan gecikmeler bizleride üzmekte, ancak engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata tam katılmaları için çalışmalarımız hız kesmaden devam etmektedir.
Bu sebeple, engellilerin toplum yaşantısına en az engelli olmayanlar kadar eşit şekilde katılabilmesinin sağlanmasında mekansal düzenlemelerin önemli yeri olduğunu bilerek; eğitim, sağlık, istihdam ve birçok hizmetlerden yoksun kalmamaları kendi ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları üretken ve katılımcı olmaları için ‘Herkes İçin Ulaşım’ sloganı ile yola çıktık. Caddeler, sokaklar, kaldırımlar, binalar, toplu taşıma araçları vb. Birçok düzenleme ile özürlüleri evinde, sokağında, mahallesinde sıkışıp kalmaktan kurtararak, her platformda yer alan toplumla bütünleşen birey olmaları için ‘Engelsiz bir Yalova’ inşa etmeye çalışıyoruz” dedi.