Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’ı Yalova merkezdeki ofisinde ziyaret eden, çiçeği burnunda Demokrat Parti İl Başkanı Tevfik Erbalta, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Zehra Görener ve Nurşen Sevren, 31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli Seçimlerde izlenecek yol ve Demokrat Parti yeni İl Başkanı olan Tevfik Erbalta’nın üstlendiği yeni görevi hakkında bilgilendirmede bulundular.

Erbalta ziyarette yaptığı açıklamada; “Sebebi ziyaretimiz; İl Başkanımız Muharrem Er Demokrat Parti’den istifa etti. Yorulduğunu söyledi. Bir seçimi daha kaldıramayacağını ifade etti ve Demokrat Parti Genel Merkezine istifasını verdi. Bunun üzerine bugün Yönetim Kurulu olarak bir toplantı yaptık. Oy birliği ile benim Başkanlık yapmam kararı alındı. DP Yalova İl Teşkilat Başkanı’ydım zaten. Görev de bize düştü. Yalova İl Başkanı olarak ben devam edeceğim. İkinci iletmek istediğim konu da; 23 Kasım 2018 Cuma günü saat 14:30’da parti il merkezinde basın toplantımız olacak. Belediye Başkan Adayımızı açıklayacağız. Sizleri de bekleriz” dedi.

“DP Yalova Belediye Başkan Adayı benim”

“31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli Seçimlerde Yalova Belediye Başkanı adayı benim. Başka adaylığı söz konusu olan biri yok. Başkası olsa bile o da adaydır. Aday adayı fikrine karşıyım. Sonradan uydurulmuş bir şey o. Bizde kim çıkarsa herkes adaydır”

“DP ittifak yapmayacak. İttifak suya düştü…”

“Yalova’da Demokrat Parti hiçbir parti ile ittifak yapmayacak. Çünkü CHP adayını açıkladı. Aday açıklandıktan sonra ittifak kurmak zor. CHP adayını açıklamadan önce böyle bir şey olsaydı ittifak söz konusu olabilirdi. Ama şimdi mümkün değil. Ama net olarak da şunu söylüyorum; Biz AK Parti ile ittifak yapmayız. Demokrat Parti olarak, AK Parti ile bir ittifakımız olmaz”

“DP’den İyi Parti’ye geçişleri kayıp olarak görmüyoruz”

“Partimizden fazla kayıp yok. İyi Parti’ye geçen birkaç isim oldu. Bu isimleri Yalova halkı çok iyi tanıyor. Bizim için ayrılan isimler önemli değiller. Biz İyi Parti’ye genel seçimde destek verdik. İyi Parti de şu anda aday bulmakta zorlanıyor. Onlar da Mahalli Seçimlerde bize destek versin.

31 Mart’ta, Yalova’da biz de varız. Seçimler memlekete hayırlı olsun” şeklinde konuştu.