Yalova Valisi Esengül Civelek ile toplantınını düzenlendiği salona gelen Bayraktar, Armutlu Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve partililerce karşılandı. Salon girişinde gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtlayan Bayraktar, CHP’nin TOKİ ile ilgili iddialarını yanıtladı. Açıklamasın, CHP’nin iddialarının gerçek dışı olduğunu ifade eden Bayraktar, “Öyle bir şey yok. Onların dediği şu: K.C’nin yani Kontaj Canberk’in TOKİ’nin bir parasını harcama meselesi vardı. Olayın oluş anında farkına varamadık, sonra bunu yakaladık. Bunu tazmin ettik, aldık. Olay bu kadar basittir. Bir de emlak-konutla ilgili tapularda bu konu söylendi. Orada da yasa o zaman öyleydi, kat ittifakından satılıyordu. Hem vergi dairelerinin müktezaları hem vergi dairesi genel müdürlüğünün müktezaları doğrultusunda en ufak bir şey yok. Biz TOKİ’de 40 katrilyon para harcadık. Bir tek usulsüzlük, yolsuzluk kesinlikle yok. Devletin mahkemeleri var, devletin savcıları var. TOKİ’de bizim arkadaşlarımızın hakkında bırakın davayı soruşturma yok. TOKİ’de bir olay olmuş, adam yakalanmış. Adam, müteahhit yapmış. Böyle bir olay ama almışız paramızı” dedi.

“YALOVA’NIN DA ÇEVRE DÜZENİ YAPILDI REVİZE EDİYORUZ”

Mekansal statejk planlar ve çevre düzeni planlarının çalışmalarının Türkiye geneldinde devam ettiğini kaydeden Bayraktar, “Türkiye’nin tüm 780 bin kilometrelik alanının mekansal stratejik  planları yapılıyor. Bir de çevre düzeni planları yapılıyor. Çevre düzeni planlarını Büyükşehir Belediyelerinde büyükşehir belediyeleri yapıyor. Diğer taraflarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor. Onun dışında illerde hem imar uygulamaları planlarını, 5 binlik nazim imar planlarını, ondan sonra imar uygulama planlarını bitiriyoruz. Bunların hepsi, beraber entegre oluyor. Coğrafi bilgi sistemleri, kadastral sistemler hepsini beraber yapıyoruz. En önemli olan mekansal stratejik planlar ile çevre düzeni planlarıdır. Bunları ülke düzeyinde bitireceğiz. Yalova’nın da çevre düzeni planları yapıldı ama revize ediyoruz” dedi.

“GERİ DÖNÜŞÜM MESELESİ SADECE MADDİYATLA OLACAK BİR İŞ DEĞİL”

Açıklamasında geri dönüşüm meselesi ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Bayraktar, geri dönüşüm meselesinin sadece maddiyatla, düzenlemeyle olacak bir iş olmadığını ifade ederek, “İnsanlarımızın kültür bakımından bilinç bakımından, bu işi benimsemesi bakımından çalışmalarımız var. Ayrıştırmalar adım adım evlerden başlayacak. Bir taraftan sanayi atıklarının ayrıştırması var. Bir taraftan sağlık tesislerindeki atıkların ayrıştırması var. İlkokul 4. Sınıftan itibaren bilinçlendirme çalışmamız devam ediyor. İnşallah çok daha güzel olacak” dedi.

Haber-Foto Selim Küçükbingöl