Erişilebilirlik, en önemli unsur

Erişilebilirlik toplumsal hayata katılımın en temel gerekliliklerinden, herkesin istediği her yere ve her hizmete her zaman bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bu hizmetleri kullanabilmesidir.

Tüm topluma sunulan eğitim, sağlık ve istihdam haklarından faydalanabilmek için öncelikle bu hakların sunulduğu mekânlara ve iletişim imkanlarına erişmek gerekiyor.

Bu nedenle, engellilerin toplumsal yaşamın her alanına ayrımcılığa uğramaksızın diğer bireylerle eşit şekilde katılmalarının sağlanması ve hak temelli politikaların hayata geçirilebilmesi için erişilebilirlik en önemli unsurdur.

Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu çalışmaları yürütüyor

Engelliler Hakkındaki Kanun gereğince, kamu hizmetlerinin, engelli ve yaşlılara sunulabilir hale getirilmesi için Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon Üyeleri tarafından çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda Valilik bünyesinde oluşturulan Yalova İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından, 2021 yılı içerisinde 76 resmi, özel kurumlar ve açık alanlarda yapılan incelemeler sonucunda, 8 kamu ve özel kuruluşa Erişilebilirlik Belgeleri hazırlanarak İl Müdürü Arif Laçin tarafından takdim edildi.