Altınova Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri farkındalık ayı kapsamında ilçedeki kadınları bilinçlendirme amacıyla, Yalova Uzmanlar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Filiz Ciğerim tarafından, “Meme kanseri belirtileri ve erken teşhisin önemi” konusunda seminer verildi.


Seminere konuşmacı olarak katılan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Filiz Ciğerim; meme hastalıkları, meme hastalıklarıyla ilgili belirtiler, meme hastalıklarının teşhisi, meme kanseri, meme kanserine neden olan genetik faktörler, belirtileri, hastalığın tanısı ve tedavisi, elle meme muayenesi ve erken teşhisin önemi ile ilgili bilgiler verdi.

“İhmal edilmemeli”


Op. Dr. Filiz Ciğerim, meme kanserinin her kadının korktuğu bir hastalık olduğunu, özellikle risk grubundaki hastaların düzenli kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini belirtti. Tüm kadınların ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapmasının önemli olduğunu, 40 yaş üzerindeki tüm kadınların yılda bir kez genel cerrahi uzmanı tarafından muayene olması gerektiğini söyledi.

“En sık görülen tür”


Kadınlarda en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu belirten Op. Dr. Filiz Ciğerim, meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını, uygulanacak tedavi yöntemlerinin daha kısa sürede tamamlanmasını sağladığını, bu nedenle her kadının yıllık düzenli olarak kontrollerini yaptırması gerektiğini belirtti. Op. Dr. Filiz Ciğerim, meme kanserinde doğru bilgilendirme ve farkındalığın hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Seminerin ardından Op. Dr. Filiz Ciğerim’e teşekkür çiçeğini Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın eşi Yasemin Oral takdim etti.