Erol’un mesajı şu şekilde; “Bugün milletçe Rabbimizin rızasına yaklaşmamıza ve müminlerle kardeşlik bağlarımızın pekişmesine vesile olan bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bayramlar; sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının doruğa ulaştığı paylaşma, dayanışma ve rahmet günleridir.

Kurban bayramı bizlere Hz. İbrahim (a.s) ve oğlu Hz. İsmail (a.s)'ın Allah'ın emrine kayıtsız-şartsız teslimiyetini, kardeşliği, elimizdeki malın ve gönlümüzdeki sevginin paylaştıkça çoğalacağını öğretir.

Manevi duyguların zirveye çıktığı bu müstesna günlerde anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı, sevgi ve merhamete muhtaç; yetim, öksüz, garip ve kimsesizlerin kimsesi olup maddi ve manevi açıdan onlarla kurduğumuz gönül köprülerimizi güçlendirelim.

Kıymetli Yalovalı Hemşerilerim;

Heyecanla beklediğimiz bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için araçlarıyla yola çıkan tüm kardeşlerimden trafik kurallarına uymalarını, yorgun veya uykulu şekilde araba kullanmayıp daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını temenni ve tavsiye ediyorum.

Bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle bayram ziyaretlerinin asgari düzeyde tutulması ve ziyaretlerde maske takılarak, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesini, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir şeklide dini vecibelerini yerine getirirken hijyen tedbirlerine uygun olarak hazırlanmış hayvan kesim yerlerinden usulüne uygun olarak kesilmesini, muhtemel salgın hastalıkların bulaşma ve yayılma risklerinin önlenmesi adına değerli halkımızdan temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Yalovalı hemşehrilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Kurban Bayramının, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni eder, Yüce Rabbime dua ve niyaz ediyorum.