Erol’un mesajı şu şekilde;

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan, Müslümanlara sabrı, nimete şükrü, yanı başımızdaki ihtiyacı olanları fark etmeyi ve paylaşmayı öğreten bir Ramazan ayını daha tamamlayarak; sevinç ve mutlukların paylaşıldığı, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği bir Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bayramlar, mutlulukların paylaşıldığı; birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği; küslerin barıştığı ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve barışın tesisine aracılık eden inanç ve geleneklerimizdeki müstesna günlerdir.

Kıymetli Yalovalı Hemşerilerim;

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında; bizlerin, akrabalarımızın ve sevdiklerimizin sağlığı için, bu Ramazan Bayramı’nda 81 ilimizde sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Bu sebeple, geçmiş yıllardaki bayramlar gibi, memleketlerimize gidemeyeceğimiz, bir araya gelemeyeceğimiz ve büyüklerimizi ziyaret edip ellerinden öpemeyeceğimiz bir Ramazan Bayramı kutlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak, bir araya gelemeyecek olmamamız ve birbirilerimizden uzak olmamız günümüz şartlarında tamamıyla bayram sevincini yasamamıza engel teşkil edeceğini düşünmüyorum. Evinde bayramı geçiren büyüklerimizin, akrabalarımızın ve sevdiklerimizi telefonla veya görüntülü konuşmalarla arayarak bayramlarını kutlayarak yalnız olmadıklarını hissettirmeli ve onların hal hatırlarını sormalıyız. Bu Ramazan Bayramı’nda kalplerimizin ve gönüllerimizin bir olduğunu özellikle büyüklerimize daha çok göstermemiz gereken bir dönemde olduğumuzu asla unutmamalıyız.

Bu Ramazan Bayramı’nda özellikle yakın temas ile bayramlaşmaktan kaçınmalıyız. Toplum sağlığını korumak için yetkililerin koyduğu kurallara uymak hem kendimizin hem de başkalarının hayatını tehlikeye atabilecek tutum ve davranışlardan uzak durmamız gerektiğini asla unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bayramda görevi başında olan başta sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri olmak üzere, bütün Aziz Milletimizin bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Ramazan Bayramının, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, refah getirmesini temenni ediyor ve yaşanan bu sıkıntıların milletimizin birbirini kucaklamasına, değerinin ve kıymetinin anlamasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”