Erol mesajında, “Bu gün Çanakkale Zaferimizin 106. yıldönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi; aziz milletimizin en büyük ve en şanlı zaferleri arasında yer alan insanlık tarihinde eşine az rastlanır eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Tarihten silinmek istenen bir milletin, kısıtlı imkânlarla adeta imkânsızın başarıldığı, büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsalidir.

Çoğunluğu şehit olan 57. Alay’ın 261 Rakımlı Tepe’ye taarruzundan önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine  “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.” sözlerinde ifadesini bulan Çanakkale Zaferi, Türk askerinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğini tüm dünyaya haykırdığı yerdir. Şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi ile kahraman askerlerimiz birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele ederek "Çanakkale Geçilmez" nidasıyla tarihin akışını değiştirmiş ve tarihe yeni bir yön vermiştir.

Çanakkale Zaferi; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un "Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i, Bedr'in aslanları ancak bu kadar şanlı idi.” mısralarında ifade ettiği ölümsüz kahramanların iman dolu göğüslerini siper ederek, Türk milletinin hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği bir gurur destanıdır. Çanakkale Zaferi, dün olduğu gibi bugün de, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu büyük zaferi bizlere armağan eden, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.