Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları yerinde incelenirken, Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler hakkında da bilgi alındı. Öğrencilerin eğitimlerine her daim önemle eğildiklerini ifade eden okul yöneticilerinden alınan brifing sonrasında, Şehit Sercan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçildi.

Şehit Sercan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerinde yapılan inceleme ile yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında detaylı bilgi alındı. Atölyelerin teknik donanım ve kapasiteleri hakkında alınan bilgiler sonrasında, yürütülen çalışmalar hakkında Şehit Sercan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Olğun’un verdiği detaylı brifingi dinledi.

Vali Sayın Muammer Erol ziyarette yaptığı açıklamada teknik ve mesleki liselerin önemine işaret ederek, bu liselerin iş kollarında ihtiyaç duyulan nitelikli elemanın yetişmesinde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.

“Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda mesleki ve teknik eğitimin kapsamını genişletmek ve niteliğini yükseltmek için çok büyük gayret gösteriyor. Kalifiye eleman yetiştirmek için de işletmelerle işbirliği çok önem arz ediyor" dedi.

“Güçlü Mesleki Eğitim, Güçlü Türkiye ilkesiyle Mesleki Eğitim veren okullarımız zor zamanlarımızda yanımızda olmaya devam ediyor”

Bakanlığımızın mesleki eğitime verdiği öneme dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Güçlü Mesleki Eğitim, Güçlü Türkiye ilkesiyle mesleki eğitimin üzerinde titizlikle durduklarını sözlerine ekledi.

Okullarımızda görev alan personellerle vedalaşılmasının ardından ziyaretler sonlandırıldı.