AK Parti Yalova İl Teşkilatı geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında basının karşısına AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol’la birlikte çıkmıştı. Burada konuşan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş 2020 yılında yapılacak yatırımlardan bahsetmişti. Bu açıklamalara İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, AK Partili belediyelerden örnekler vererek tepki gösterdi.

Tatar açıklamasında şu sözlere yer verdi, “Aylar sonra AK Parti’nin Yalova Milletvekilleri gün yüzüne çıktı. Kendilerine Yalova'ya hoş geldiniz diyoruz. Basın toplantısı yaparak Yalova ili ilgili genel bir bilgilendirme ve değerlendirme yapmışlar. Yaptığı açıklamalarla gerçekten Yalova'nın gerçeklerinden ne kadar uzak oldukları bir kez daha teyit etmişler. İlk önce Yalova Belediyesi ve yerel yönetimlerle ilgili açıklama yapmışlar ve belediyenin beceriksizliklerini beyan etmişler. Belediyenin Üniversiteden almaya çalıştığı yerleşkeden bahsetmişler ve öğrencilerin mağdur edilmesini gündeme getirmişler. Asıl olan mademki öğrenciler belediyede yeni bina yapmayı beceremiyor, o zaman kendileri ön ayak olsunlar ve Devletin imkanlarıyla en kısa sürede o öğrencilerin eğitim görecekleri bir binayı Yalova'ya kazandırsınlar. Madem hizmetse kimin yaptığını ne önemi var. Yalova'yı tercih eden öğrencilerimiz Üniversite ile Belediye arasında var olan problemden dolayı mağdur edilmesin endişe duymasınlar. AK Parti meclis üyeleri de bu devir konusunda mecliste belediye başkanına destek verdiler. İl başkanı ve Milletvekillerinin haberi yok herhalde. Her fırsatta gündemleri Yalova Belediyesi, Ahmet Büyükgümüş'e tavsiyemiz seçimde ya burada yoktu ya da olanlardan haberi yoktu. Seçim çalışmalarında AK Parti olarak Cumhuriyetçilere ve Milliyetçilere beddua etmeselerdi bir ihtimal Yalova Belediyesi’ni alabilirlerdi. Yalova halkı Cumhuriyet değerlerine ve Milliyetçi değerlere sadık bir millete sahiptir.

Yalova yalnızca Yalova Belediyesi’nden ibaret değildir. Ne yazık ki AK Partililer yalnızca kendi zamanları ile bilgi verip geçmiş zamanları unutmuşlardır. Her seçim farklı farklı isimler Milletvekili seçilse de Yalova'da 18 yıldan beri kendi iktidarları sorumludur. Bu güne kadar seçilen AK Parti Milletvekillerinde Yalova'ya bu güne kadar herhangi bir hizmet almamakla beraber,  her milletvekili artı değer verememiştir. Bugünde AK Parti İki milletvekili ile temsil ediliyor. Lakin Yalova'da ekonomik olarak en her geçen gün göstergelerde tehlike çanı çalıyor, problemler her geçen artarak devam ediyor. Sayın İl başkanı ve misafir milletvekilleri; Armutlu ilçemiz 3 dönem sizin belediyenizdi borçtan başka ne hizmet yaptınız, hangi yatırımı kazandırdınız? Belediye borçlarından dolayı amatör spor takımını bile lige sokamadı, gençlerine sahip çıkamıyor. Çınarcık belediyesi siz iktidara gelmeden önce Marmara bölgesinin incisi ve en gözde ilçesiydi, 3 dönem belediye başkanınız çarpık yapılaşma ile düzensiz nüfus artışıyla Çınarcık’ı beton yığınına çevirdi. Tekrar aldığınız belediye başkanı daha altı ay olmadan Çınarcık halkına yaptıkları mağduriyetler ortada ve şikayetler her geçen gün artmakta. Teşvikiye’de yapılan usulsüzlükten ve yolsuzluktan dolayı belediyeyi kaybettiniz. Termal ilçesi Yalova'nın değil Türkiye'nin en güzide yerlerinden birisi. Siz iktidara gelmeden önce Turizm deyince Marmara'da ilk sırada gelen Dünyada ender yerlerden tarihi ve doğasıyla büyük bir nimet. Sağlık turizminin başkenti olabilecek potansiyele sahip. Lakin Termal Belediyesi 4 dönemden beri sizin yönetiminizde borç batağında, gençlerine bile sahip çıkamıyor. Termal Belediye spor takımı borçlarından dolayı 2 yıldan beri amatör liglere bile katılamıyor. Çarpık yapılaşma orda da mevcut. Termal Kaplıcaları Sağlık bakanlığına bağlı, var olan hazır tesisleri ve işletmeleri doğru düzgün işletmekten bile acizsiniz. Bu konuda yatırım planınız ve projeniz var mı o bile belli değil.

Çiftlikköy Belediyesi iki dönemden beri sizin elinizde geliri geçmiş yıllara göre kat be kat artmışken hala arsa satışı yapılarak yönetmeye devam ediyorsunuz.18 Yıllık iktidarınız döneminde Etibank tesisleri sahipsiz bırakıldı, çürümeye terkedildi. Bu güne kadar yalnızca duyduklarımız yapılacak edilecekle, gelecek zamanlı ham sözler. Altınova ilçesi belediyesi 4 dönemden beri sizin elinizde sırtını Tersanelere yaslamış, oradan elde ettiği gelirlerle hizmet yapmaya çalışıyorsunuz. Onlarda olmazsa orda da işiniz çok zor. Hizmet veremeyeceksiniz. Sizin karneniz bu. Yalova’nın gerçekleri bu. Yediniz, içtiniz basın toplantısı yaptınız. Sizin için fark etmez, nasıl olsa bir daha biz burada olmayacağız diyerek üç maymunu oynamaya devam edebilirsiniz. Bugün varsınız yarın yoksunuz. Biz her zaman buradayız, Yalova’da yaşamaya devam edeceğiz. Yalova halkı bunu hesabını sizden soracak. Bu güne kadar AK  Parti'ye oy veren insanlarda bu çarpık durumdan şikayetçi. Yanlış tercihin bedelini tüm Yalova olarak ödemekteyiz. Halkımız gönlünü ferah tutsun iyi günler yakında gelecek. Güneşli günleri de göreceğiz. Önceliğimiz Yalova halkı daha iyi hizmetleri almayı her zaman hak ediyor” sözlerinde bulundu.