Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadığını belirten Vali Erol, “1.Dünya Savaşı sonrasında, sömürgeci güçlerin işgaline uğrayan kentimiz; Türk Milletinin hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini, verdiği büyük mücadele ile bütün dünyaya göstererek bağımsızlık meşalesini 19 Temmuz 1921 tarihinde bir daha sönmemek üzere yakmıştır. Dün İstiklal harbinde büyük fedakârlıklarla kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk tek yürek olarak vatan toprağını düşman işgalinden kurtaran aziz milletimiz, bugün de yeni bir işgal girişimi olan 15 Temmuz Fettullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimine karşı çıkarak,yine aynı kararlılıkla istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır” dedi.

Erol mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde “Ya İstiklal ya ölüm!” parolasıyla başlatılan İstiklal Mücadelemiz; vatanı canlarından üstün tutan kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları, Aziz Milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde bağımsızlık mücadelemiz zaferle neticelenmiştir. Türk Milleti tarih boyunca bağımsızlığına yönelik her türlü saldırılara birlik ve beraberlik ruhu ile karşı koymuş, birliğine, beraberliğine ve vatanına kastedenlere asla geçit vermemiştir.

Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve Yalova’nın kurtuluşunda can vermiş aziz şehitlerimiz olmak üzere bu toprakları kanları ile vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Yalovalı tüm hemşerilerimin 19 Temmuz Yalova’nın Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”