Erol; “Kuruluşundan bugüne kadar, ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü Kanunlardan, desteğini de halktan alan geçmişi şanla ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı'nın 175. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır.” sözünden hareketle devletinin emrinde ve vatandaşının hizmetinde olan, geçmişi nice şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu olan ve ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan, milletimizin huzur ve güvenliği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk Polis Teşkilatımız; bugünlerde yaşamakta olduğumuz Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında büyük bir fedakârlıkla gece-gündüz görevi başında olan ve milletine hizmet eden kuruluşlar içerisinde Aziz Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Türk Polis teşkilatımızın bu müstesna çalışmaları takdire şayandır. Bu bağlamda, ülkemizde bu salgının en kısa sürede defedilmesi için, halkımızın polis teşkilatımıza ve emniyet güçlerimize evde kalarak yardımcı olmalarını istirham ediyorum.

Bu vesile ile ülkemizde huzur ve güven ortamının sağlanmasında emeği geçen tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarımızın 10 Nisan Polis Haftasını kutluyor, vatan, millet ve bayrağı uğruna canlarını feda ederek görevi başında şehit olan polislerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Türk Polis Teşkilatımızın tüm çalışanlarına ve ailelerine huzurlu, mutlu ve sağlıklı günler diliyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” Açıklamasında bulundu.