Yalova’nın; İstanbul, Bursa ve Kocaeli’nin arasında bulunması ve 3 büyük şehri bir birine bağlayan güzergâhta olması nedeniyle karayollarındaki trafik denetimleri artırıldı. Bu kapsamda Yalova’da yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde ‘Drone’ ile havadan denetim yapıldı.

    Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Yalova İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın Bursa Yolu’nda ortaklaşa yaptığı çalışmaları Yalova Valisi Muammer Erol da yerinde inceledi. Bursa yolu uygulama noktasında trafik tedbirlerini yerinde inceleyerek bayram öncesi sürücülere dikkatli olmaları noktasında uyarılarda bulunan Vali Erol, araç içerisinde bulunan çocuklara ise trafik kurallarını hatırlatan bayram hediyesi dağıttı.

  Yalova İl Jandarma Alay Komutanı Ali Gemalmaz basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ’Ramazan Bayramı tatili nedeniyle vatandaşlarımızın yoğun trafik oluşturması sebebiyle Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile beraber denetim için buraya geldik. Yalova ilinin bütün otoyol ve otoban şehirlerarası yollarında trafik tedbirlerimiz 24 saat olarak planlandı. Bu kapsamda Yalova’daki uygulamamızı hep beraber göreceğiz’ dedi.

Fındık ‘Bütün hassasiyetle çalışacağız’

  Vatandaşların kazasız bir bayram geçirebilmesi için bir dizi önlem alındığını belirten Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, ’Yalova’nın tüm girişlerinde ve çıkışlarında tedbirlerimizi aldık. Amacımız kazasız belasız vatandaşlarımızın tatilini geçirmesi. İnşallah en ufak bir kaza yaşamadan, hiç kimsenin burnu kanamadan bayram tatilinin başını ve sonunu getirmeyi amaçlıyoruz.

  Tüm arkadaşlarımız zaten bayram boyunca görevde olacaklar. Bakanlığımızın da emri var bu konuyla ilgili. Bütün hassasiyetle çalışacağız. Hiçbir kardeşimize, hiçbir büyüğümüze, hiçbir vatandaşımıza zarar gelsin istemiyoruz, görevimizin başındayız.

  Yalova emniyeti olarak geçen sene başlatmış olduğumuz yol arkadaşı kampanyası ile çocuklarımızdan çok güzel tepkiler aldık. Bu sene ona ek olarak hem yolculuklarını rahat yapmaları açısından hem de yanlarında polis olduğunu hissetsinler diye yastıklar yaptırdık, üstüne sloganlarımızı yazdırdık. Aynı zamanda emniyet kemerlerini taksınlar diye ve çocuklarımızın heveslendirmek amacıyla emniyet kemerlerine bir aparat yaptırdık.

  Ayrıca Jandarma Komutanlığımız ile yaptığımız karne uygulaması var. Çocuklarımıza karne dağıtacağız ve çocuklarımız karnelerini dolduracaklar. Sonra Twitter üzerinden bir çalışma yapılacak ve arkasından da bisikletler ile ödüllendirilecek. Çocuklarımızı ön plana çıkarmaya çalışıyoruz ki ailelerini de harekete geçirsinler’ ifadelerine yer verdi.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran