Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Bursa Erzurum Dernekleri Başkanı Ömer Ömeroğlu, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Altınova Kaymakamı Regaip Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal açılışa katılım gösterirlerken, Erzurumlu ses sanatçılarının renk kattığı açılış, coşkulu bir şekilde yapıldı.

  Altınova Anadolu Erzurum Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkan Ferman Durmaz ve yönetim kurulu üyeleri, il dışından gelen konuklarıyla tek tek ilgilenirlerken, aynı zamanda derneğin yaptığı birçok çalışma hakkında da hemşerilerini bilgilendirdiler.  

  Dernek Başkanı Ferman Durmaz davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında; “Sn. Milletvekillerim, Belediye başkanlarım, Kaymakamım, siyasi partilerin yöneticileri ve basın mensupları. Altınova ilçesinde 2016 yılında kurulan, Altınova Anadolu Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği lokal açılışına hoş geldiniz. Değerli misafirler, bugün Altınova Anadolu Erzurum Kültür Ve Dayanışma Derneği’nin yeni lokalinin açılışında sizleri aramızda görmekten büyük onur duydum. Derneğimizin amacı Altınova ilçesinde yaşayan Doğu Anadolu Bölge insanıyla yakın bir iletişim içinde bulunmak, geleneklerimizi yaşatmak, birlik ve beraberlik içinde sorun ve sıkıntılarımıza çareler üretmektir.

  2018’in Mayıs ayından bu yana başkanı olduğum Altınova Anadolu Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimimle birçok etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerle, hemşerilerimizi Altınova ilçesinde bir çatı altında toplamayı başardık.

  Cenazelerinde hemşerilerimizle ağladık, düğünlerinde, halaylarında oynadık. Her zaman her yerde, tüm hemşerilerimizin düşüncelerini yönetim olarak dinledik. Önerilerini hayata geçirmek için çaba sarf ettik. Paylaşımcı, şeffaf ve adaletli bir şekilde Altınova Anadolu Erzurum Kültür Ve Dayanışma Derneğimize gönül veren tüm üyelerimizi kucakladık.

Her zaman da kucaklamaya devam edeceğiz.

Davetimize icabet eden siz değerli konuklarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

  Ardından kürsüye Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen konuşması için davet edildi.  

  Sekmen; “Erzurumlu hemşerileriniz olarak uzakta olsam da, bir arada olmanızın, bir arada yaşamanızın, Erzurum’un kültürünü yaşamak için dernek faaliyetleri yaptığınızı görüyoruz. Erzurum vatanı sevmektir, ülkemizin milli değerlerine bağlılıktır. Bir çoğumuz, daha iyi şartlarda yaşamak için belki Anadolu’ya belki Avrupa’ya açılmak durumunda kaldık. Bizler de ecdadımızın doğduğu toprakları yeniden inşa etmenin derdindeyiz. Yerel yönetimlerin de katkı sağlayarak tarihi ayağa kaldırmanın derdindeyiz. Erzurum yazın serinliğiyle, kışın bembeyaz örtüsüyle eşsiz manzaralar görmenizi sağlar. Kış sporlarıyla ünlü olmanın yanında, her geçen gün yeni faaliyetlerle gelişmelere açık bir şehirdir.

  Bir ay evvel 2. Organize Sanayi Bölgemizde 10 tane fabrikamızın temelini attık. Bakanlarımız ve milletvekillerimizle hedefimiz 10 fabrikaydı; ama 50’sinin açılması için çabalayacağız. Erzurumlu iş adamlarını kentimize davet ediyoruz” dedi.

  Sekmen, Erzurum’daki diğer faaliyetler; hayvancılık, kırmızı et, tarım ile ilgili çalışmalardan da bahsetti.

  Başkan Sekmen; “Kederler paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Sizleri Erzurum’a bekliyorum” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

   Daha sonra kürsüye davet edilen Erzurumlu Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker yaptığı konuşmasında; “Dernekler, özellikle hemşeri dernekleri kent için çok önemlidirler. Bu derneklerin çoğalması bu yöreler açısından büyük bir zenginliktir. Bölgesinin kültürünü, değerlerini, buradaki insanlarla paylaşmak ve yeni nesillere aktarmak önemlidir.

  Geçmişte plansız yatırımlar sonucu mecbur kaldık çeşitli yerlere gitmeye. Kars, Erzurum Ardahan’da o yatırımlar uygun olsaydı, o insanlar orada kalırdı” şeklinde konuşmasını tamamladı.

  Yalova AK Parti Milletvekili Meliha Akyol ise; “Bütün Erzurumlu hemşerilerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Erzurumlular, AK Parti’nin kadim destekçileri. Sizlerin destekleri, üstün çaba ve gayretleriyle Yalova 24 Haziran’da AK Parti’den 2 milletvekili çıkardı. Çabalarınız için teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Biz tarihimize yakışır şekilde görevimizi ifa ederken, rabbim sizlere en iyi şekilde temsil etmeyi, Yalovalı ilk kadın vekil olarak görevimizi ifa ederken, sizlere ve ülkemize layık olarak temsil etmeyi nasip etsin. Seçim zamanı, çok kez bir araya geldik, desteklerinizi aldık. Dernekler çok güçlü; ama bunların başında Erzurumlular derneği çok güçlü. Çok güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçenleri kutluyorum” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

  Daha sonra söz alan Altınova Kaymakamı Ragaip Özyiğit; “Erzurumlular, çeşitli sebeplerden dolayı batıya göç ettiler. Buralara değer kattılar. Mert insanlar, gönüllerinden içlerinden geldiği şekilde davranan insanlar. Bu güzelliği ileriye taşımak için dernek kurdular. Biz de onlara destek vereceğiz. Derneklerle, kültürümüzü geleceğe aktarım için çok önemli.

Anadolu’dan gelen insanların, kültürlerini aktarmasının çok önemli’ şeklinde konuşan Kaymakam Özyiğit katılımcılara teşekkür etti.

  Organizasyona katkı sağlayan, seçilmişler, bürokratlar, iş dünyası ve ses sanatçılarına plaketler verildi.

  Tüm davetlilerin katılımıyla önce dua ardından kurdele kesimiyle, Altınova Anadolu Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Lokali açılışı yapıldı.

 Dernek yönetimi tarafından önceden hazırlanan yöresel tatlar misafirlere ikram edildi.

   Açılış sonrası Erzurumlu ses sanatçılar; Eda Eren, Harun Atmaca, Müslüm Eren, İbrahim Güzelses, Seda Okuyucu, seslendirdikleri türkülerle, Altınova’da Erzurum havasını yaşattılar.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter