Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, Taşköprü Belediyesi ile Yalova Sanayi Sitesi Kooperatifi 1. Yol Esnafı, yeşil alan ve bu alanda bulunan ağaçların kesilmemesi için karşı karşıya geldi.

İsteklerinin, kooperatif kurulduğundan bu yana sınırları içerisinde bulunan toprak ve yeşil  alana dokunulmaması olduğunu söyleyen Yalova Taşköprü Sanayi Sitesi 1. Yol esnafı, “Her ne kadar yol genişletilmesi kamu yararı gibi görülse de, Taşköprü Beldesi’ndeki en büyük sanayi esnaf topluluğu bu kooperatif içinde yer almaktadır’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

‘‘Ağaçlara kıyılmadan, bu duruma lütfen kulak verin’’

‘Bu yüzdendir ki, alınan kararlarda, esnafın da rızası mutlaka alınmalıdır. Yalova Taşköprü Sanayi Sitesi esnafı olarak, 5000’lik plan içinde buranın tekrar park olarak tanımlanması için Yalova Belediyesi’ne başvursak da bu uzun süreç olacaktır. Bu süreç içerisinde ağaçların kesilmesi muhtemel bir durumdur. İş işten geçmeden, ağaçlara kıyılmadan, bu duruma lütfen kulak verin” şeklinde açıklamada bulundular.

Belediye yetkilileri, “Ağaçlar kesilmesin açıklamaları işin bahanesidir”

Taşköprü Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, toprakla yolu kapatan Yalova Taşköprü Sanayi Sitesi 1. Yol esnafına yönelik sert bir açıklama yapıldı.

 “Elinizi vicdanınıza koyun hangi yeşil alandan bahsediyorsunuz. Bahsedilen yer imar yoludur, bu eylemi yapanlara Taşköprü Belediyesi olarak sesleniyoruz. Buraya her türlü malzemeyi, hurdayı attınız.

  Bu gelişi güzel kullanım hakkını size kim verdi. Menfaat kaybı olduğunda mı, ağaçlar aklınıza geldi. Ağaçlar kesilmesin açıklamaları işin bahanesidir. Şu anda hiçbir ağaç kesilmedi. Yalova Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin sınırları bellidir; yollar, yeşil alanlar, dükkanların metrekaresi bellidir.

 Dürüst, temiz, çevreye duyarlı esnafımıza kesinlikle sözümüz yoktur. Biz zor şartlarda, ekmek mücadelesi verdiklerinin farkındayız. Taşköprü Belediyesi olarak kendilerine gerekli kolaylıklar zaten gösterilmektedir ve gösterilmeye de devam edilecektir.

  Bu alan atık alanı haline gelmiş bir yerdir ve şu anda içler acısı haldedir. Burada Belediyemizce yapılmak istenen, çevre düzenlemesi, temizliği ile yol yapımıdır.

Bunu yaparken tabi ki korunması gereken ağaç varsa korunacaktır. Bu çalışmaların tamamı Sanayi Sitesi Yönetimi bilgilendirilerek yapılmaktadır.

Utanç duyulacak bu alan, düzenlenip temizlendiğinde, sanayi esnafımız da memnun olacaktır.

  Ayrıca yol ile sanayi sitesini ayıracak yaklaşık 750m uzunluğunda tel çit de, Sanayi Sitesi Yönetiminin bilgisi dahilinde, Taşköprü Belediyesi tarafından yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.