Ticaret Müdürlüğü Yetkilileri, Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Esnaf Odası Başkanları, Esnaf Odası Çalışanları ve yılın Ahi’si seçilen Erol Kanbur’un katıldığı ziyarette ahilik konuşuldu.

Ahilik temeli yardımlaşmaya dayanan bir esnaf teşkilatıdır diyen Yalova Belediye Başkan Vekili Kasım Avar; Ahilik, toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırarak aralarında dayanışma kurulmasını sağlar ve ticari kültürümüzde çok önemli bir yer tutar. Ekonomik, sosyal, kültürel ve geleneksel olmak üzere çok geniş bir yelpazeyi kapsayan ahilik olgusu, aslında millet olarak tarihteki temellerimizi ve medeniyet düzeyimizi de gösteren en özgün unsurlarımızdan birisidir. Ahilik felsefesinin Türk esnaf ve sanatkârlarının yapısına yüzyıllar içinde yerleştirdiği yüksek ticaret ahlak ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılması, hem ekonomik gelişmemiz açısından, hem de sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşıyor” dedi.

 

Ziyarette Esnaf Odaları Başkanlarının taleplerini de dileyen Başkan Vekili Avar bu konuda ortak hareket ederek sıkıntıların aşılabileceğine vurgu yaptı.