Yalova’nın Termal İlçesinde Termal Otel’de gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısına 81 ilin Esnaf ve Sanatkarlar Oda Birlik Başkanları ile 13 meslek federasyon başkanı katıldı. Toplantının açılışına Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türkgöçer, Yalova Belediye Başkanı, Yakup Koçal, Termal Belediye Başkan İsmail Atik katıldı. 

 
 
Hükümetin haksız rekabetin önüne geçilmesini isteyen Türkiye Odalar ve Esnaf  Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken; “Yeni bir sentezin, yeni bir esnaf ve sanatkarlar modelinin oluşması için çaba harcıyoruz. Yeter ki hükümet 3 şeyi gerçekleştirsin. Haksız rekabetin önüne geçilsin, kurallar konulsun ve parakende sektörünü düzenleyen yasa çıkarılsın. Bunlar gerçekleştirilirse esnafımız rahat edecektir. Diğer meseleler ise, bizim kendi iç meselelerimizdir.
Türkiye, Cumhuriyet’in 100. Yılında, 10’nuncu büyük ekonomi ve 500 bin dolar ile ihracatla dünya devi olacak. Bunun için sağdan soldan ayağımıza basıyorlar. Ülkemizin büyümesini istemiyorlar. Esnaf ve Sanatkarlar Odası her zaman ülkesini sahiplenen, her zaman kendinden ünce ülkenin dirliği, birliği için mücadele eden önemli bir kesimdir. İnşallah hükümet yetkililerde bizlerin sorunlarına eğilir esnaf ve sanatkarı ihmal etmezler.” Dedi.
 
 
Yalova’nın ilklerinde bahseden Yalova Esnaf Odaları Birlik Başkanı Fehmi Öncü; “Yalova’mız bir kere kendiyle özleşmiş hep tek haneli rakamları yakalamış güzel bir ilimiz. Kısacası Yalova, Marmara’nın incisidir. 
Türkiye’de ilk muhtarımız Yalova’da çıkmış, şuan bayan muhtarlarımız ve bayan kaymakamlarımız var. Bundan daha birkaç yıl önce bayan Emniyet Müdürümüz oldu. Şuanki Valimiz bayan, bu da insan hakları demokrasi için güzel bir örnek. Türkiye Odalar ve Esnaf  Sanatkarları Konfederasyonu yönetimlerinde, kadın kotası az. Sayın başkanımın bayan arkadaşlarımıza daha öncelik tanımasını istiyorum. Türkiye’deki bütün başkalarla buradayız. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu tek şey birlik ve beraberliktir. Şuan bana Türkiye’nin birinci gündemi ne deseler, “Birlik ve beraberlik” derim. Bu duyguyu sahipleştirdiğimiz zaman, ne ekonomi, ne yürütme sorunu kalır“ şeklinde konuştu. 
 
 Esnafın sınırlandırılmasını isteyen Yalova Belediye başkanı Yakup Koçal ise; “Günümüzde gelişmiş batı ülkelerinde ve kentlerinde insanların yüzde biri ya da ikisi patron, yüzde 90’nı çalışan, yüzde sekizi ise esnaftır. 
Yalova’da esnaflık oranı yüzde 25 civarındadır. Bu çok fazla bir sayıdır. Elbetteki esnafımızı kapatmayacağız. Bu bir süreç meselesidir. Önemli olan yeni esnaflıkların önüne belli kriterlerle kayarak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek olmalıdır” dedi.
 
Yapılan açılş konuşmaların ardında Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Esnaf Odaları Birlik Başkanı Fehmi Öncü ve Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, TESK Başkanı Bendevi Palandöken’e plaket ve çeşitli hediyeler taktim ettiler.  Haber: Fotoğraf: Halil Fidan