Yaşam kalitesini bozan hastalığı ve yaşlılığı nedeniyle sağlık hizmetine ulaşmada zorluk yaşayanlar, eve ve yatağa bağımlı olanlar, evinde ve aile ortamında sağlık hizmetine ihtiyaç duyanlar, Yalova ADSM Evde Sağlık Hizmetine başvurabiliyorlar.

Yalova ADSM tarafından yapılan açıklamada; “Evde Sağlık Biriminden faydalanmak isteyen hasta ve hasta yakınlarının 444 38 33 numaralı telefonu arayarak Evde Sağlık Koordinasyon Birimine ilk kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt sonrası ekipler ev ziyaretlerini gerçekleştirerek, ihtiyaca göre tedavi planı oluşturmaktadır. Evde Sağlık Birimi kapsamına alınan hastaların ilk muayeneleri görevli diş hekimi tarafından yapılmaktadır.(Protez yapımı aşamaları , tamir ve ölçüler , kron köprü simantasyonları , vuruk alma ve basit diş çekimleri , manuel diş taşı temizliği gibi) ,bunların dışında kalan işlemler ise hastane ortamında yapılmaktadır.

Hastaların merkeze nakil edilmesi gerektiğinde Evde Sağlık Birimi hasta nakil aracıyla getirilmektedir ve gerekli işlemlerden sonra aynı şekilde evlerine bırakılmaktadır.” denildi.